Til 4 personer

1 fennikel
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 stængler bladselleri
100 g pancetta
2 spsk. olivenolie
400 g hakket svinekød
1 tsk. fennikelfrø
1 glas tør hvidvin
1 dåse flåede tomater
Salt
Peber
Sukker
250 g friske pastaplader
125 g bøffelmozzarella
2 tsk. rasp

Skyl fennikel og pil løg. Snit begge i tynde strimler. Pil og hak hvidløg fint. Skyl og skær bladselleri i tynde skiver. Skær pancetta i tern. Varm olien i en sauterpande, og kom pancetta i. Steg et par minutter, til det begynder at tage farve, og tilsæt så svinekødet. Hak i kødet, mens det bruner. Tilsæt fennikel og løg, og steg videre i 5 minutter, til grøntsagerne begynder at falde sammen. Knus fennikelfrøene i en morter, og tilsæt dem sammen med hvidløg, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hvidvin og flåede tomater, og lad sovsen simre uden låg i 20-30 minutter, til væden er kogt ind. Smag til med salt, peber og lidt sukker, og sluk for varmen. Tag en plade pasta og rul sammen, og kom 2-3 spsk. af pancetta-fennikelfyldet i. Læg rullen i et ovnfast fad, og fortsæt med resten af fyldet og pastaen. Sørg for, at rullerne ligger tæt. Hæld til sidst en tomatsovs over. Riv mozzarella i stykker med fingrene og fordel henover, og drys til sidst med rasp. Gratinér retten i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.

Tomatsovs:
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dåser flåede tomater
Salt
Peber
Sukker

Pil og hak hvidløg fint, og steg det kort i olie, det må ikke brune. Kom de flåede tomater ved, og lad sovsen simre i 30 minutter. Smag til med salt, peber og sukker, og sluk for varmen.

Tip:
De friske pastaplader kan erstattes med 1 portion hjemmelavet pastadej – se grundopskriften nedenfor.



Grundopskrift på pastadej
1 portion

200 g mel
2 store æg

Hæld melet ud på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen. Brug en gaffel til at piske æggene sammen med, og rør rundt, mens du gradvist får inkluderet melet i æggene. Til sidst kan du bruge hænderne eller en bordskraber til at samle dejen helt. Ælt dejen igennem et par minutter, og lad den så hvile på køkkenbordet ½ time før brug. Når du laver pasta, skal du køre dejen igennem pastamaskinens forskellige indstillinger. Start med den tykkeste indstilling (0 eller 1).

Kør dejen igennem. Fold den en gang, og kør den igennem ved samme indstilling igen. Gør dette 5 gange. Denne foldning gør dejen elastisk, så den er nem at arbejde med. Begynd herefter at køre dejen gennem smallere og smallere indstillinger. Kun 1 gang ved hver indstilling. Drys dejen med lidt mel på over- og undersiden undervejs. Fortsæt, til du har den ønskede tykkelse.

SE OGSÅ: Cannelloni med skinke og svampe

Tilbage til 7 italienske pasta opskrifter