Foto: Søren Gammelmark

Chokoladecremer

En 3 i 1-dessert – med tre slags cremer af hhv. mørk, lys og hvid chokolade og Kahlúa, Baileys og Cointreau … ikke ligefrem en lille frisker oven på en større middag, men det er jo ikke altid friskhed, man går efter, når man når til desserten.

Chokoladecremer


300 g mørk chokolade
1 dl Kahlúa
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg

Smelt chokoladen i vandbad. Kog Kahlúa op, udblød husblassen og vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt fløde (den må ikke være for kold), som er letpisket, og æg, der ligeledes er letpiskede. Fyld 4 shotglas en tredjedel op med cremen, og stil på køl i 60 minutter. Fyld derpå op med en lys chokoladecreme, der ligeledes står på køl i 60 minutter, og fyld til slut op med en creme af hvid chokolade. Servér afkølet.

Lys chokoladecreme:

300 g lys chokolade
1 dl Baileys
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg

Smelt chokoladen i vandbad. Kog Baileys op, udblød husblassen og vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt letpisket fløde (den må ikke være for kold) og letpiskede æg.

Hvid chokoladecreme:

300 g hvid chokolade
1 dl Cointreau
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg

Smelt chokoladen i vandbad. Kog Cointreau op, udblød husblassen, vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt letpisket fløde (den må ikke være for kold) og letpiskede æg.
__________

TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: 3 til den søde side
SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert