Crumblecake med friske bær


250 g rørsukker
250 g smør
6 æg
250 g hvedemel
Sæsonens bær
Cremefraiche 38%

Pisk sukker og smør hvidt, rør æggene i 1 ad gangen, og vend så sigtet hvedemel i. Skyl bærrene og vend med lidt sukker, og bland dem nænsomt i dejen – tag fra til pynt. Hæld dejen i et ovnfast fad foret med bagepapir, der først er smurt med smør og drysset med sukker. Drys crumble henover. Bag ca. 25 minutter ved 190 grader, afhængig af kagens tykkelse. Giv en kold, fed cremefraiche til.

Crumble:

100 g smør
100 g mandelmel
100 g hvedemel
100 g rørsukker

Lav en crumble ved at at smuldre smør med de 2 x mel og sukker. Brug fingrene, og ælt ikke for længe, så får man den bedste og mest porøse crumble!

Tip: Hvor mange bær man bruger, bestemmer man selv. Og man kan næsten ikke bruge for mange!
__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte
SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook