250 g sukker
400 g smør
600 g mel tipo ‘00’
3 æg
20 g kartoffelmel
180 g fiordilatte (kan erstattes med mascarpone)
100 g cremet frisk sødlig ost, (fx mascarpone)
100 g mælkecreme (kan bl.a. købes i Inco)

Udstyr: 4 runde forme, 5 cm i diameter

Kagen består af to dele, pasta frolla (italiensk grunddej) samt mælkecreme.

Begynd med pasta frolla: ælt sukker, smør, mel og 1 af æggene sammen og lad hvile på køl i ca. 1 time.

Montér med piskeris de resterende ingredienser og hæld i røremaskine (eller pisk op i hånden), og lad så hvile på køl i 15 minutter.

Dæk formene indvendigt med pasta frolla, dernæst ca. ½ cm appelsinkonfekture – se nedenfor, og fyld herefter mælkecremen med øvrige ingredienser i, og bag i ovnen ved 170 grader i 13 minutter.

Konfekture af appelsin

5 saftige appelsiner
200 g sukker

Pres saften af appelsinerne, og kog den ind med sukker ved lavt blus.

Se også: 4 klassiske desserter til en sød weekend »