Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens
Foto: Flemming Gernyx

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

Få opskriften på fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens.

Til 4 personer.

3 blade gelatine
8 fennikler
150 g Oreo-kiks uden fyld
1 l mælk
500 g fløde
500 g sukker
3 stjerneanis
18 æggeblommer

Udstyr:
Saftcentrifuge og ismaskine

Skyl fenniklerne, og kør dem til juice på en saftcentrifuge, der skal bruges 5 dl fennikeljuice. Læg gelatinen i blød i koldt vand. Knus kiksene. Kog mælk, fløde, sukker og stjerneanis op. Hæld halvdelen af den varme blanding over æggeblommerne (sigt stjerneanis fra), imens der piskes, og hæld derefter æggeblandingen tilbage i gryden, hvor den varmes op under omrøring til 84 grader. Smelt den udblødte gelatine i ismassen og køl af. Tilsæt fennikeljuicen, og kør straks isen på ismaskinen.

Servér fennikeliscremen og de knuste Oreos med hirsegrød deluxe som en lun sauce sammen med en estragonessens. Pynt retten med lidt frisk estragon og kørvel – se estragonessens.

Hirsegrød deluxe:
50 g fint hirsemel
5 dl kold creme anglaise – se boks nederst
1 spsk. smør

Bland hirse og creme anglaise og kog forsigtigt op – hirsen jævner cremen, så den skiller ikke, når den koger. Kog i 5 minutter og tilsæt smørret – grøden skal trække yderligere 20 minutter på køkkenbordet med film over, før en justeres med lidt mælk, hvis den er for tyk.

Estragonessens:
2 bundter estragon
2 bundter kørvel
2 dl æblejuice
1 tsk. flormelis
1 spsk. citronsaft

Skyl, slyng og pluk urterne. Tag lidt fra til pynt, og blend ellers resten med de øvrige ingredienser i 5 minutter ved max, til en helt grøn suppe – sigt essensen igennem en fin sigte, og gem den iskoldt, til den skal serveres.

 
Creme Anglaise
1 vaniljestang
2½ dl mælk
2½ dl fløde
50 g sukker
10 æggeblommer

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog mælk op med fløde, sukker, vaniljestang og -korn. Hæld massen over æggeblommerne lidt ad gangen, imens der piskes vildt – hæld cremen tilbage i gryden og varm op til 84 grader.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert