Til 4 personer.

200 g rabarberstængler
¼ vaniljestang
2 blade husblas
75 g rørsukker
1 dl vand
Amarantskud

Skyl rabarberne, og fintsnit dem. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Udblød husblassen. Kog rabarber, vaniljestang og -korn, sukker og vand i 4 minutter. Sigt saften igennem et klæde. Tag den udblødte husblas op, og smelt den i lagen. Støb geleen i bunden af 4 dybe tallerkner og sæt på køl i 2 timer. Rundt om på den stivnede gelé lægges hvid chokoladecreme formet som 'quenelles' med en varm teske. Skyl og aftøramarantskuddene, og pynt med dem. Hæld til slut en lakridsolie over anretningen inde ved bordet.

Hvid chokoladecreme:
200 g hvid chokolade
1 dl mælk
2 dl cremefraiche 38%

Smelt chokoladen i mælken, og køl massen af til stuetemperatur. Rør cremefraichen i, og pisk langsomt cremen op, til den bliver stiv – pas på, den ikke skiller. Hold cremen på køl, til der skal anrettes.

Lakridsolie:
1 tsk. rålakrids
3 spsk. vindruekerneolie

Rør rålakridsen ud i lidt vand og bland med olien.

Tip:
Amarant er en urt med spiseligeblade og frø.