Til 4 personer

4 store artiskokker
1 citron
1 fed hvidløg
250 g cherrytomater
3 spsk. olivenolie + ekstra til servering
1-2 kviste rosmarin
1 lille glas hvidvin
Salt
Sort peber
Pecorino

Skær den øverste halvdel af artiskokken af og kassér. Brug en kniv til at fjerne de resterende blade med rundt om artiskokbunden. Fjern de inderste fimrehår med en urtekniv. Gnid så resten af artiskokken med en overskåren citron, og kom den i vand, så undgår man, at den misfarves. Fortsæt med de øvrige artiskokker. Når artiskokkerne skal bruges, tages de op af vandet og skæres i grove tern. Pil og hak hvidløg fint.

Skyl og halvér tomaterne. Varm olien i en gryde og kom hvidløg og artiskoktern i. Lad det stege 1 minuts tid og tilsæt tomater, rosmarin, og hvidvin. Sænk varmen, og lad retten simre under låg i 20-30 minutter, til artiskokkerne er møre. Smag til med salt og peber. Når artiskokkerne er tæt på at være færdige, koges pastaen meget al dente. Gem 1 dl af pastavandet, før det sigtes fra. Hæld pastaen over i gryden med artiskokker, og vend det sammen over varmen, så pastaen får lov at absorbere væden i gryden. Spæd evt. op med lidt pastavand. Servér med revet pecorino og et stænk olivenolie.

SE OGSÅ: Gnocchi med tomat & spinat
SE OGSÅ: Gnocchi med asparges og pesto

Tilbage til 7 italienske pasta opskrifter