Foto: René Riis

Grillet lammelever med østerstartar

Lever kan få mange til at rynke på næsten.Vi serdog ingen grund til den slags opførsel, og det vil du heller ikke, efter du har smagt Rasmus Kjærs lækre version af grillet lammelever.

Grillet lammelever med kartoffelfondant og østerstatar

Til 4 personer

4 skiver lammelever
Olivenolie
Salt
Peber
Krydderurter

Skær leveren i mindre stykker, der grilles hurtigt på en meget varm grillpande i lidt olie. Krydr med salt og peber.

Servér en kartoffelfondant med fyld af østerstatar til, og top med krydderurter.

Kartoffelfondant:
4 bagekartofler
150 g smør

Skær kartoflerne ud som vist på billedet, og sæt dem i pande eller fad, der kan gå i ovnen, med smør og vand, der står præcis midt på kartoflerne. Kog med bagepapir over, så vandet tilbereder kartoflerne, men samtidig fordamper.

Når vandet er væk, begynder smørret at brune. Rør ikke kartoflerne, men lad dem stå i smørret i min. 30 minutter, når det er brunet, til kartoflerne tager farve.

Østerstatar:
4 østers – gerne danske
1 lille skalotteløg
Kørvel

Åbn, soignér og hak østersene.

Pil løget, og hak det.

Rens og afdryp kørvelen, og hak den.

Vend østers, løg og kørvel.

Tip! Retten kan fungere både som forret og hovedret. Til en forret til 4 personer skal der bruges ca. 500 g lammelever, men beregn mere, hvis der er tale om hovedret.

Vild med lam? Vi har samlet 5 opskrifter med lam her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Forret og Mad