Grillet og marineret persillerod - med blåskimmelost og kvæde
Foto: Anders Schønnemann

Grillet og marineret persillerod - med blåskimmelost og kvæde

Få opskriften på grillet og marineret persillerod - med blåskimmelost og kvæde.

4 persillerødder
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. koldpresset rapsolie
Salt
Peber
100 g blåskimmelost

Skræl persillerødderne, og skær enderne af. Bring en gryde med vand og lidt salt i kog, og kog persillerødderne i 8-10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og marinér dem, mens de stadig er lune, i eddike, rapsolie, salt og friskkværnet peber. Skær 4 skiver af hver rod i den tykkeste del, og grill disse i 2-3 minutter på/under en meget varm grill, så de bliver lidt brændte. Anret de grillede persillerodsskiver sammen med resten af de marinerede persillerødder, og giv sprødt rugbrød og kvædekompot til. Smuldr til slut blåskimmelost hen over den færdige anretning.

Sprødt rugbrød:
4 tynde skiver rugbrød
2 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt

Skær rugbrødsskiverne ud i trekanter, der trykkes flade med hånden, til de er helt tynde. Læg rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, og dryp med olie og salt. Bag i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til trekanterne er helt sprøde.

Kvædekompot:
2 kvæder
1 dl vand
1 citron
40 g sukker

Skræl kvæderne, og skær dem i kvarter, der frigøres for kernehus. Skær ud i mindre stykker, der kommes op i en lille gryde sammen med vand, citronsaft og sukker, og bring alt i kog. Lad koge i 40-45 minutter ved svag varme, til en tæt kompot. Rør løbende i kompotten, så den ikke brænder på. Lad derpå kompotten køle let af.

Tip:
God idé at lave en større portion, for kompotten kan holde sig 30-40 dage i sylteglas på køl.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert