Gulerodskage med nye gulerødder, havtorn og maltjord


350 g sukker
240 g revet gulerod
250 g mel
3 g natron
3 g bagepulver
3 g kanel
190 g vindrue-kerneolie
3 friske æg
50 g valnødder
25 g græskarkerner

Pynt:

Flødefriskost
Flormelis
Gulerødder med top
– bittesmå havtorn

Rør alle ingredienser godt sammen og fyld op i en smurt form. Bag gulerodskagen i ovnen ved 165 grader, til man kan stikke en kniv i den, uden at noget hænger fast på klingen. Pynt kagen med flødefriskost rørt med lidt flormelis, og top med nye bittesmå gulerødder med top. Drys til sidst med maltjord og havtorn.

Maltjord:

100 g hassel-nøddemel
100 g hvedemel
70 g maltmel
30 g sukker
70 g øl
30 g smør

Bland alle ingredienser på en foodprocessor, fordel på bagepapir på en bageplade, og rist det i ovnen ved 120 grader i ca. 40 minutter, til det er sprødt.
__________

SE OGSÅ: 3 til den søde side
SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook