Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Her er det bedste tømmermandsmad på årets Roskilde Festival
Foto: Nina Buth Olsen

Her er det bedste tømmermandsmad på årets Roskilde Festival

Bearnaise-burger, burrito og hummer-dog. Euroman guider dig til fem ting, du kan spise, når tømmermændene skal tilfredsstilles.

Du er vågnet op i et telt så varmt, at du kan brænde sig på teltdugen. Alkoholen dunker i dit hoved, støvet og gårsdagens smøger kradser i din hals, og du må have luft, vand og på toilettet. Og så finde noget mad i en fart.

På Roskilde kan du bare ende med at gå tyve minutter i den forkerte retning og stå en time i kø for så at ende med en tør morgenbolle med svedende ost. Men ikke længere.

Her bringer vi dig årets guide til den bedste tømmermandsmad på Roskilde Festival 2018.

Salumi-pizza til 85 kroner. Gorm’s Pizza på Back Alley mellem Art Zone og Mediebyen.

Pizza er altid godt mod tømmermænd, men styr udenom svampet bund og dåsemajs med jakaborv-versionen, og gå efter Gorm’s, som garanterer sprød bund og gode råvarer. Vi anbefaler pizzaen med den spicy Ventricina-salami.

Lobster Roll til 75 kroner. Hooked i Food Court.

Vi ser din trætte hotdog og forhøjer med det bedste fra det nørrebro’ske skaldyrs-køkken, Hooked: Lobster roll’en. Det er blød brioche-brød proppet med hummer, syltet selleri, mayo og purløg. Det er bare godt.

Burrito til 69 kroner eller 3 x tacos til 74 kroner. Barburrito på Back Alley mellem Art Zone og Mediebyen.

Lige gyldigt om det er vegetar eller beef barbacoa, udløser tømmermænd altid en bidende lyst til burritos. Prøv for eksempel chipotle chicken-burrito med sorte bønner, salsa, ris, kål, ost og selvfølgelig guacamole. Du kan købe ekstra guacamole til 19 kroner.

Steak’n’Bearnaise-burger til 70 kroner. Køb evt. en menu med trøffelpopcorn og øko kakaomælk til 110 kroner. Madklubben på Back Alley mellem Art Zone og Mediebyen.

Bearnaiseburgeren er tilbage på Roskilde for tredje år i træk, og hvis du ikke har prøvet den endnu, så tag dig sammen. Grillet og saftigt oksekød med hjemmerørt bearnaise, syltede rødløg og frisk salat i en briochebolle, som ikke river i ganen. Find en plads i skyggen, og hvil dig oven på denne her.

Solstang til 21 kroner. Hansen Is-vogne findes rundt om på pladsen.

Måske gør varmen kombineret med tømmermændene, at du helt mister appetitten. Køl ned, og få samtidig noget tiltrængt sukker indenbords med den læskende Solstang fra Hansen Is: Flødeis overtrukket med et gavmildt lag sodavandsis af ananas og appelsin.

LÆS OGSÅ: Dele-skunk og tungeslasker: Til morgenfest på Roskilde ’18

LÆS OGSÅ: 10 kvinder vi kan li’ på Roskilde Festival '18

LÆS OGSÅ:Se stilen: Nye tendenser på Roskilde ’18

Se, hvad vi ellers skriver om: Roskilde Festival, Mad, Alkohol og Festival