Restaurant Noma og rejsesitet Momondo indgik i november et lidt aparte makkerskab, da de sammen udgav en guide til København. I guiden fortæller alle fra Noma – lige fra opvasker til direktør - om deres favoritsteder i byen.

I guidebogen kan du såles læse, at René Redzepi elsker gåture ved kastellet og at spillestedet Vega er chefsommelier Pontus Eloffson foretrukne koncertsted.

Det er jo alt sammen meget godt, men bedre er det, at et par af Nomas medarbejdere fortæller, hvor de holder af at spise, når de har fri.

Læs her, hvad de anbefaler:

Kok Thomas Sellers: ”Hvis du får lyst til en superb burger, er MASH det helt rigtige sted at tage hen. Egentlig er det et ambitiøst og bekosteligt bøfhus, hvor der jongleres med steaks i alle delikate afarter, fx japansk kobekøb eller australsk Wagyu-filet. Her serveres dog også en veltillavet MASH-burger til menneskepriser, omkring 165 kr. inklusive deres lækre chili fries med tilbehør. Det er den eneste burger på menuen, til gengæld fungerer den hver eneste gang.”

MASH, Bredgade 20, 1260 København K.

Læs mere om MASH her.

Sommelier Mads Kleppe: ”Ved Stranden 10 er en fremragende vinhandel og vinbar. Her frembydes kvalitetsvin fra gode europæiske vindistrikter, og der er fokus på optimal servering. Samtidig er stemningen uformel og hjertelig, det er her, du tager hen for at møde godtfolk, som deler din forkærlighed for vin. Jeg kan godt lide at prøve en ny slags vin hver gang, måske med en lille snack ved siden af.”

Ved Stranden 10, Ved stranden 10, 1061 København K.

gastro anbefaler vinbaren Ved Stranden 10.


Kok Milton Abel: ”Konceptet er simpelt, de laver bare rigtig lækre pizzaslices. Helt perfekt, når du er på farten og skal finde noget hurtigt. Prøv et slice med peperoni og et slice med skinke, champignon, cremefraiche og peberfrugt på toppen. For mig er det den ideelle pizza – simpel og smagfuld.”

Pizza Kochini, Sværtegade 11, 1118 København K.


Tjener Julie Bergstrøm Orlando: ”På Granola får du det hele. Kvalitetsmad og en hyggelig indretning i et charmerende område. Jeg bestiller gerne en sandwich med kylling og basilikum – men du kan også bestille en helt regulær morgenmad med blødkogte æg, brød, smør, syltetøj etc. Kaffen er ok, ikke ekstraordinær, men tilforladelig. Den friskprissede juice er til gengæld fremragende.”


Granola, Værnedamsvej 5, 1619 Frederiksberg.


Køkkenchef, R&D Torsten Bachmann Vildgaard: ”Det ligger lige over for Assistens Kirkegård, og de laver en brunch med klasse: røræg, bacon, yoghurt med mysli, pandekager, skinke, små pølser, røget laks, krebsehalesalat, friskpresset juice og kaffe. Et ypperligt dagen derpå-sted, Jeg tager dog mest herind, fordi jeg godt kan lide stemningen. Her er bare rigtig rart at være, super hyggeligt og betjeningen er venlig.”

Café Bodega, Kapelvej 1, 2200 København N


Souschef Victor Wågman: ”Jeg holder af steder, der giver mig en god følelse. Det gør denne her lille franske creperestaurant, La Galette. Den er enestående. Stedet er ejet af to franskmænd, som fremstiller de originale crepes af boghvede fra Bretagne. De er lavet af friske ingredienser og med fyld af laks, ratatouille, ost etc. Lækre og velsmagende.”

La Galette, Lars Bjørnsstræde 9, Baghuset, 1454 København K.


Restaurantchef James Robert Spreadbury:
”Hos Fischer har de faktisk den bedste italienske mad i København. Menuen er simpel og smagfuld – fx med gængse pastaretter som fettuccine, pesce del giorno – pocheret torsk – til hovedret og tiramisu til dessert. For mig er det det perfekte sted at tilbringe en søndag aften med min kæreste og vennerne. Når vejret er godt, sætter de borde op på pladsen udenfor, hvor der er grønne træer og god stemning.”


Restaurant Fischer, Victor Borges Plads 12, 2100 København Ø


Om bogen:
Guiden ”København fra Noma og Momondo” er en superfin udgivelse på størrelse med en lommebog. Alle stederne er nøje beskrevet og indtegnet på små kort. Bagerst i bogen er der også indsat et folde-ud-kort over byen. Bogen fås både på dansk og engelsk.


Guiden koster 169 kr. og kan bl.a. købes hos g.dk.