Japansk cafe tilbyder bamset selskab til enlige

Hvordan ville du have det med at spise til frokost med en mumi-bamse på stolen overfor?

Det kan nu lade sig gøre på den japanske cafekæde Moomin Cafe.

Går man normalt ud på en cafe for at få en kop kaffe eller en let frokost, kan man hurtigt blive ubehageligt bevidst om sin egen ensomhed, særligt hvis de andre borde omkring en er besat med muntre selskaber.

Et gammelt trick er at gemme sig bag en bog, mens man diskret lytter til de andres samtaler. Et nyere har et stort, lysende æble på ryggen.

Nu har japanerne, der er meget bevidste om den byrde, det kan være at føle sig alene i det offentlige rum, givet et nyt bud på, hvordan en cafeoplevelse kan føles mindre ensom.

Det kan opleves på Moomin House Cafe, en japansk kæde  af cafeer indrettet efter universet i den finske børnebogsforfatter Tove Janssons populære Mumi-univers, hvor personalet installerer mandsstore bamser ved dit bord for at mindske din ensomhed, hvis du indfinder dig alene.

Mediet Rocket News 24 viderebringer en beretning fra Twitter-brugeren Haru, der for nylig besluttede sig for uledsaget at besøge en Moomin Cafe i Tokyo Dome City. 

Efter at Haru havde sat sig ned og bestilt og nu ventede på sin mad, kom en tjener over til hende og fortalte hende, at der var en, der gerne ville side sammen med hende, hvis ikke hun havde noget imod det.

Forespørgslen viste sig at være fremført på vegne af Snorkfrøkenen, veninde til Mumi-historiernes hovedkarakter, Mumitrolden. Men altså i skikkelse af et enormt tøjdyr.”Den kvindelige tjener smilte så bredt, at jeg ikke følte, jeg kunne sige nej,” fortæller Haru med en vis skam.
 
”Men det var også utrolig nuttet, jo!”

En PR-medarbejder fra Moomin House Cafe-kæden udtaler til Rocket News 24, at sådan er det altid:

”Gæster i Mumi-huset bliver budt velkommen af Mumi-familien.”

I filialen i Tokyo Dome City kan man risikere at blive modtaget af figurerne Mumitrolden, Mumimor, Mumifar, Snorkfrøkenen,  Sniff og Stinke.

Der er flere Instagram-brugere, der har uploadet billeder af deres oplevelser:Det er nok individuelt, om man føler sig mindre alene i selskab med et kæmpe tøjdyr på stolen overfor, eller om man hellere vil sidde og vende sin paperback på hovedet, mens man lader som om, man læser. Men hatten af for opfindsomheden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi