Kamilla Seidler: ”Jeg er jo fan af en god burger, men jeg synes ved gud også, vi har fået dyrket konceptet til det ekstreme herhjemme” scroll-down

Kamilla Seidler: ”Jeg er jo fan af en god burger, men jeg synes ved gud også, vi har fået dyrket konceptet til det ekstreme herhjemme”

Kamilla Seidler, 37, har lavet topgastronomi verden over og driver i dag Lola på Christianshavn. Her fortæller hun om forkærligheden til dim sum, sit forhold til fransk gastronomi og vigtigheden af at kunne folde sin klud korrekt i et køkken.

Af Magnus Kraft
Foto: Santiago de la Vega
Gastro Euroman

Hvad har du altid lyst til at spise?

 

”Peking-and. Det må være til morgenmad, frokost eller aftensmad. Eller som mellemmåltid. Det får jeg ikke tit nok.”

 

Hvad har været dit bedste måltid?

 

”Som kok har man alle mulige sentimentale forbindelser til sin mad. Jeg tænker tit tilbage på dengang, jeg som helt ny elev på Mugaritz (tostjernet Michelin-restaurant i Baskerlandet, red.) spiste der første gang. Op til middagen havde jeg stået 18 timer om dagen i otte måneder i køkkenet, og en dag fik jeg med meget hundeagtige øjne tilsnusket mig en friaften, så jeg kunne få lov at spise på restauranten som gæst. Som helt ny elev står man typisk kun med ansvar for enkeltelementer af retterne, så det var en wow-oplevelse at smage det samlede produkt. Alle brikkerne faldt på plads.”

 

Hvad har været dit værste måltid?

 

”Flymåltider. Det værste er sådan nogle Air China-agtige måltider, hvor man får en lille, sørgelig og masseproduceret bakke.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her