Foto: Søren Gammelmark

Kammusling med asparges, lakrids, agurk

Få Substans' opskrift på kammusling med asparges, lakrids, agurk

Til 4 personer

4 kammuslinger
Sukker
4 grønne asparges
½ agurk
Rapsolie
2 radiser
Rålakrids
Salt
Peber

Tag kammuslingerne ud af skallen, eller få fiskehandleren til det. Drys dem med salt og ganske lidt sukker, og stil dem på køl i 6 timer. Skær dem derpå i 4 stykker.

Aspargesene skylles, skæres i tynde bånd fra bund til top med en tyndskræller og lægges i isvand. Agurken skylles og skæres i små kugler, der vendes med lidt rapsolie og smages til med salt og peber. Radisetoppe skæres fra, radiserne renses og skæres i tynde skiver.

Kammuslingerne anrettes på 4 tallerkner med alt tilbehør som vist på foto. Der afsluttes med revet rålakrids hen over retten.

Tip:
Det kan være svært at skaffe hele kammuslinger i egen skal, men i så fald kan man jo klare den med friske uden skal.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Forret og Mad