Hvorfor åbnede I en Kinagrill?

”Vi kom til Danmark som kinesiske bådflygtninge fra Vietnam i 1980’erne. Vi var begge i starten af tyverne, og vi kunne ikke få nogen danske jobs. I 1993 fik vi så vores første job, da vi åbnede grillbaren her på Søborg Hovedgade. Den har vi nu haft i 25 år.”

Er det blevet sværere at få butikken til at køre rundt?

”Vi kan mærke, at vi har fået konkurrence fra steder som pizzeriaer, sushibarer og kinesiske restauranter med all you can eat. Vi havde travlt de første mange år, men nu er huslejen blevet for dyr i forhold til, hvor mange kunder vi har.

Vi har stadig vores oprindelige menukort hængende, hvor vi både har danske retter som pølse med brød og kinesiske retter, men vi har været nødt til at tage en del retter af kortet inden for de seneste par år. Der kræver simpelthen for mange ressourcer at have så mange forskellige retter, og vi er kun os to. Der går ikke mere end et år, før vi bliver nødt til at lukke butikken.”

Hvad er jeres plan bagefter?

”Vi må se, hvad der sker. Vi håber på, at vi kan finde et nyt sted i området, hvor vi kan åbne en grill, bare med en billigere husleje. Det er blevet dyrt at have en forretning her. Det har aldrig været meningen, at vores børn skulle overtage grillen efter os. De er alle tre opvokset i Danmark og har gode jobs i medicinalbranchen og som jurist og civilingeniør.”

Hvad er jeres bedste minde fra grillen?

”Vi er meget glade for de lokale, og det er altid hyggeligt at se kunder igen og få nogle gode snakke. Vi har kendt nogle af dem i over 20 år, både forældre og børn, og man lærer efterhånden, hvem der kan lide hvad. Vores store forårsruller er særligt populære. Der er mange grillbarer, der bruger dem fra frost, men vi laver vores fra bunden.”

Meget tyder på, at Kinagrillen er et uddøende fænomen. Vil I slå et slag for kinesisk grillmad?

”Nej, egentlig ikke. Indtil for 10-15 år siden var det kun de kinesiske grillbarer, som folk kunne komme til, hvis de skulle have hurtig, billig aftensmad. I dag er der et meget større udvalg. Det er naturligt, at samfundet fornyer sig, som tiden går.”

LÆS MERE: Big Mac’en fylder 50 år og får vokseværk

LÆS MERE: Sådan laver du den perfekte bøfsandwich med sovs

LÆS MERE: Opskrift: Bourbon baked beans