Til 4 personer.

250 g perleløg
250 g svampe
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
50 g smør
1 spsk. hvid balsamico
Salt
Peber
Løgspirer til pynt

Kog 1 liter vand, og hæld det over de upillede perleløg i en skål. Lad løgene stå et par minutter, og køl dem herefter ned i koldt vand. Nu er de nemme at pille. Rens svampene, og skær dem i mundrette bidder. Skær forårsløg i skiver, og pil og hak hvidløg fint.

Varm 25 g smør i en sauterpande og kom perleløgene i. Lad dem simre ved svag varme i 8 minutter, til de er næsten møre. Skru lidt op for varmen og tilsæt svampe og hvidløg. Steg det sammen i et par minutter og kom så forårsløg i sammen med eddike og et par skefulde vand.

Sluk for varmen, og montér med resten af smørret, så saucen tykner omkring grøntsagerne. Smag til med salt og godt med hvid peber og servér over den bløde polenta. Pynt evt med løgspirer.

Polenta:
7½ dl vand
2½ dl mælk
250 g polenta
150 g revet parmesan
Salt
Peber

Kom vand og mælk i en tykbundet gryde. Når det begynder at småkoge, piskes polentaen i. Sørg for at piske godt, så der ingen klumper kommer. Skru helt ned for varmen, og lad polentaen stå og simre under låg i 20-40 minutter, afhængig af type. Rør jævnligt i gryden. Hvis polentaen bliver for tyk, tilsættes mere vand. Når majsgrynene er kogt møre, røres osten i, og polentaen smages til med salt og sort peber.

Tip:
Polenta er majsgryn og findes i mange kvaliteter. Undgå for guds skyld den hurtigtilberedte slags – instant polenta . Den smager slet ikke lige så godt og har ikke samme bid og mundfølelse som den ægte vare. Vær opmærksom på, at nogle italienske polentatyper kan være meget grove og kræver ekstra kogetid.