Den baskiske tapas-ret pintxos er super nem og hurtig at lave. Men inden du går i gang er det vigtigt, at du har sikret dig, at ansjoserne er af bedste kvalitet som fx. ansjoserne fra familiefirmaet Lolin, der kun bruger ansjoser fra Biscayen. 

Disse har nemlig både den helt rette sødme, det salte, umami-elementet og en fin dybde i smagen modsat de billigere kvaliteter, som er for salte og enstrengede i smagen. Ansjoserne fra Lolin, der i øvrigt også anvendes af den verdenskende restaurant El Bulli, fanges af lokale fiskere, modnes hele i salt i 6-8 mdr., inden de lægges på glas eller i dåse.  

3 FORSKELLIGE VARIANTER - SÅDAN GØR DU:

1. Smør et lille stykke toast med et godt lag smør, læg en håndfileteret ansjos fra Lolin oven på og spice up med helt tynde, rå løgringe.

2. Basilikum, hvidløg, ansjosfileter og olivenolie kvases i en morter og smøres på et lille toastbrød.

3. Et tyndt lag tomatpistou smøres på et lille stykke toast og en håndfileteret ansjos lægges ovenpå. 

 
Læs mere om ansjoserne og Lolin her 


VINFORSLAG DER PASSER PERFEKT TIL PINTXOS MED ANSJOSER:

Manzanilla Sherry, Pedro Romero

Savagnin ”Les Sarres” 05, Côtes de Jura, Rijckaert

Blanc de Blancs Champagne Grand Cru, Varnier-Fannieres