Noma er blevet et inspirationskøkken for hele Danmarks restaurationsverden. Selv i de yderste afkroge af landet kan man finde tydelige spor og, i bedste fald, forsøg på at efterligne delelementer fra Redzepis køkken, og andre steder omfortolkes retterne.

Det er sundhedstegn, og der er ingen tvivl om, at nomas stilskabende og fuldstændig skarpt tegnede anretninger, alle som én nærmest opfindelser, i deres selvpålagte geografi- og sæsonbegrænsninger, vækker visuel og smagsmæssig opsigt.

På gulvet glider det hele som en velsmurt maskine, præcist, hurtigt og fuldstændig uden dramaturgiske eller logistiske skred – på vores aften dog med et par vinøse svagheder. Det kendetegner stjernerestauranter alle steder i det store udland, men den banebrydende og præcise, veltænkte og velgennemførte madlavning, med farefulde tests af gæstens smagspræferencer, oplever man ikke mange steder.

Gå andre steder hen for at blive strøget med hårene, men besøg noma, hvis du vil udfordres og have indsigt i en ny gastronomisk verden.

noma.dk