Opskrift: Galette med sennep, ost og pære
Galette er en fransk madpandekage, man kan fylde med alt muligt lækkert. Her er det pærer og ost.
Ingredienser
- 85 g koldt smør
- 175 g hvedemel
- ½ tsk. groft salt
- 1-2 spsk. koldt vand
- 3-4 pærer
- 1 kvist rosmarin
- 175 g rødkitost
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. sennep
- 1 æg
- Skær smør i tern, og smuldr det ud i mel blandet med salt. Saml dejen med lidt koldt vand. Ælt den hurtigt sammen, og form til en kugle. Lad hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Rul derpå dejen ud i en cirkel med en tykkelse på ca. 3-4 mm og læg over på bagepapir på en bageplade.
- Skyl pærerne, og skær dem i tynde både.
- Pluk bladene af rosmarinkvisten.
- Skær osten i grove stykker.
- Vend pærebåde med rosmarinblade, ost og honning, og tilsæt sennep til allersidst, og vend lidt lemfældigt rundt, så senneppen ikke fordeler sig jævnt i fyldet.
- Anbring fyldet i en bunke midt på tærtedejen – lad en kant på 5 cm være fri hele vejen rundt.
- Brug fingrene til at samle dejen med omkring kanten af fyldet – og klem sammen.
- Pensl kanten med æg, og bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
- TIP: En god rødkitost kunne fx være Rød løber, tallegio eller reblochon.