Opskrift: Sådan laver du glaserede oksehaler med hoisin og nudler
Oksehaler bruges for lidt herhjemme, men i de asiatiske køkkener sætter de pris på halens mørhed og smag. Sådan laver du en lækker nudelret med den alternative okseskæring.
preparation
Total: 2 timer, 30 minutter
plate
4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 25 g ingefær
- 4 fed hvidløg
- ½ øko-appelsin
- 1 kg oksehaler
- 1 spsk. solsikkeolie
- 2 stjerneanis
- 2 kanelstænger
- 1 dl soja
- ½ dl risvinseddike
- 1 dl hoisinsauce
- 2 dl vand
- 300 g æggenudler
- ½ bundt forårsløg
Sådan gør du:
- Pil løget, og skær det i tern.
- Skræl ingefær, og hak det fint.
- Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
- Skyl den halve appelsin, og skær skrællen af den med en kartoffelskræller.
- Brun oksehalerne grundigt på alle sider i olie.
- Tag kødet op, og kom løgene i gryden. Steg, til løgene begynder at tage farve, og tilsæt så ingefær og hvidløg, stjerneanis, kanel og appelsinskal, og vend det rundt 1 minuts tid.
- Kom oksehalerne tilbage i gryden, og tilsæt soja, risvinseddike, hoisinsauce og vand. Vend kødet sammen med fyldet. Læg låg på gryden, og sænk varmen.
- Lad retten simre i 2 timer. Tilsæt lidt mere vand, hvis væden koger helt ind.
- Når kødet er helt mørt, koges nudlerne i vand, og forårsløgene skylles og snittes.
- Tag nu igen oksehalerne op af saucen, og vend de kogte nudler i den koncentrerede sauce i gryden.
- Top med drys af forårsløg og de møre oksehaler.