Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Oksehaler

Foto: Gastro

Opskrift: Sådan laver du glaserede oksehaler med hoisin og nudler

Oksehaler bruges for lidt herhjemme, men i de asiatiske køkkener sætter de pris på halens mørhed og smag. Sådan laver du en lækker nudelret med den alternative okseskæring.

printer Print
preparation Total: 2 timer, 30 minutter
plate 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 25 g ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • ½ øko-appelsin
  • 1 kg oksehaler
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 2 stjerneanis
  • 2 kanelstænger
  • 1 dl soja
  • ½ dl risvinseddike
  • 1 dl hoisinsauce
  • 2 dl vand
  • 300 g æggenudler
  • ½ bundt forårsløg

Gastro_Marts_5221.jpg

Sådan gør du:

  1. Pil løget, og skær det i tern.
  2. Skræl ingefær, og hak det fint.
  3. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  4. Skyl den halve appelsin, og skær skrællen af den med en kartoffelskræller.
  5. Brun oksehalerne grundigt på alle sider i olie.
  6. Tag kødet op, og kom løgene i gryden. Steg, til løgene begynder at tage farve, og tilsæt så ingefær og hvidløg, stjerneanis, kanel og appelsinskal, og vend det rundt 1 minuts tid.
  7. Kom oksehalerne tilbage i gryden, og tilsæt soja, risvinseddike, hoisinsauce og vand. Vend kødet sammen med fyldet. Læg låg på gryden, og sænk varmen.
  8. Lad retten simre i 2 timer. Tilsæt lidt mere vand, hvis væden koger helt ind.
  9. Når kødet er helt mørt, koges nudlerne i vand, og forårsløgene skylles og snittes.
  10. Tag nu igen oksehalerne op af saucen, og vend de kogte nudler i den koncentrerede sauce i gryden.
  11. Top med drys af forårsløg og de møre oksehaler.