Gougères - vandbakkelser med ost

Opskrift: Gougères - vandbakkelser med ost

Sådan laver du den enkle, men lækre snack.

printer Print
  • 20 cl vand
  • 100 g smør
  • 200 g mel
  • 5 æg
  • 80 g ost – fx emmentaler, comté el.lign.

  1. Bring vand og smør i kog, men tag gryden af varmen, så snart det hele koger. Tilsæt melet på én gang under konstant omrøring præcis som ved en opbagning til en sauce.
  2. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og fortsæt med at røre i dejen, til den har fået en forholdsvis fast konsistens.
  3. Hæld dejen i en skål, og tilsæt æggene ét efter ét under stadig omrøring. Det sidste æg tilsættes i små portioner, indtil dejen er blød og lind, men ikke flydende.
  4. Riv osten, og rør den i dejen.
  5. Form små boller med to mindre skeer, gougères er traditionelt 3 cm i diameter. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir med god plads imellem; de bliver 3 gange så store, når de er færdigbagte.
  6. Sættes i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter.
  7. Ovndøren skal holdes en lille smule åben, så vandet fra dem kan fordampe (sæt fx en grydeske i klemme i ovndøren).
  8. Servér dem helst lune, men de kan spises kolde, uden at det er nogen katastrofe.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Mad