Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Grøn salat med mozzarella og kærnemælksdressing med basilikum
Grøn salat med mozzarella og kærnemælksdressing med basilikum

Opskrift: Grøn salat med mozzarella og kærnemælksdressing med basilikum

En nem og lækker salat, der er et fint måltid i sig selv.

printer Print

Ingredienser

Salaten

  • 400 g brede grønne bønner
  • 2 modne avocado
  • ¼ frisésalat
  • 125 g bøffelmozzarella

Dressing

  • 4 ansjosfileter
  • ½ dl kærnemælk
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 stor håndfuld basilikum
  • Sort peber

Croutoner

  • ¼ flute
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt

Sådan laver du salaten

  1. Skyl bønner, snit dem i mindre stykker, og damp dem i en gryde med lidt vand i bunden, ca. 5 minutter.
  2. Afkøl dem i isvand, og lad dem dryppe af i et dørslag.
  3. Skær avocadoerne i tynde skiver og anret sammen med bønner i bunden af et stort fad.
  4. Skyl og aftør frisésalaten, og pluk den ud over bønner og avocado.
  5. Riv mozzarella i mundrette bider og kom også dem på fadet.
  6. Dryp dressing over og pynt med croutoner.

Dressing


Kom alle ingredienserne i en blender og kør sammen til en cremet, grøn dressing.

Croutoner

  1. Skær brødet i meget tynde skiver.
  2. Pensl med olie på begge sider, drys med salt og bag sprødt i ovnen ved 190 grader i 5 minutter.