Opskrift: Grøn salat med mozzarella og kærnemælksdressing med basilikum
En nem og lækker salat, der er et fint måltid i sig selv.
Ingredienser
Salaten
- 400 g brede grønne bønner
- 2 modne avocado
- ¼ frisésalat
- 125 g bøffelmozzarella
Dressing
- 4 ansjosfileter
- ½ dl kærnemælk
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 stor håndfuld basilikum
- Sort peber
Croutoner
- ¼ flute
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
Sådan laver du salaten
- Skyl bønner, snit dem i mindre stykker, og damp dem i en gryde med lidt vand i bunden, ca. 5 minutter.
- Afkøl dem i isvand, og lad dem dryppe af i et dørslag.
- Skær avocadoerne i tynde skiver og anret sammen med bønner i bunden af et stort fad.
- Skyl og aftør frisésalaten, og pluk den ud over bønner og avocado.
- Riv mozzarella i mundrette bider og kom også dem på fadet.
- Dryp dressing over og pynt med croutoner.
Dressing
Kom alle ingredienserne i en blender og kør sammen til en cremet, grøn dressing.
Croutoner
- Skær brødet i meget tynde skiver.
- Pensl med olie på begge sider, drys med salt og bag sprødt i ovnen ved 190 grader i 5 minutter.