Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Falafel
Foto: Flemming Gernyx

Opskrift: Sådan laver du falafel på edamame med kvaste urter

Falaflerne er gode som snacks både ude og inde. De utilberedte falafelkugler kan opbevares på frost, så man altid har nogle i baghånden.

printer Print
clock 25 minutter
plate 4 personer
  • 1 kg frosne edamame
  • 1½ bundt koriander
  • ½ bundt persille
  • ¹⁄³ bundt mynte
  • 5 fed hvidløg
  • 3 grønne chilier
  • 35 g olivenolie
  • 300 g kikærtemel
  • 15 g limesaft
  • 15 g salt
  • Olie til fritering

Kvaste urter

  • 8 dl klargjorte urter
  • 1 dl olivenolie
  • ½ dl græskarkerner
  • Salt
  • Citronsaft

Falafel med edamame.jpg

Sådan gør du:

  1. Bønnerne blendes på en kraftig blender, men ikke helt glat.
  2. Koriander, persille og mynte skylles og slynges fri for vand.
  3. Hvidløgsfeddene pilles.
  4. Chilierne skylles.
  5. Urter, hvidløg og chili blendes først glat med olivenolie og blandes derpå sammen med den grove bønnepuré og resten af ingredienserne – på nær olien til fritering – på en røremaskine til en falafeldej, der trilles i passende kugler.
  6. Falaflerne friteres i varm olie, til de er gyldne og er varme hele vejen igennem. Afdryppes på fedtsugende papir og drysses med groft salt.
  7. Servér med kvaste urter som dip.

Kvaste urter: 

  1. Blend urterne sammen med olie og græskarkerner. Smag dippen til med salt og citronsaft.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter