Kylling med asparges

Opskrift: Sådan laver du stegt kylling, løvstikkekartofler og Grønne asparges i kyllingefedt med urter

Så er der søndagskylling.

printer Print
clock en time, 15 minutter
plate 4 personer
  • 1 øko-kylling
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 150 g smør
  • ½ bundt rosmarin
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt timian
  • 16 store grønne asparges
  • 2 øko-citroner
  • Fuglegræs til pynt

Løvstikkekartofler

  • 300 g nye danske kartofler
  • Salt
  • ½ bundt løvstikke
  • 50 g smør
  • Peber

Theis Kadeau43614.jpg

Sådan gør du:

  1. Gnid kyllingen godt ind i olie.
  2. Krydr med fint salt og peber, og steg den i ovnen i et ovnfast fad ved 220 grader i ca. 45 minutter.
  3. Tag kyllingen ud af ovnen og op af fadet, og tilbered aspargesene, imens den stegte kylling hviler i ca. 15 minutter, før den skæres ud i portionsstykker, der evt. holdes lune til servering.
  4. Kom smørret ned i fadet til kyllingefedtet, og tilsæt rosmarin, persille og timian, der i forvejen er skyllet, slynget og finthakket. Sæt fadet tilbage i ovnen, og vent på, at smørret er smeltet.
  5. Skyl og aftør nu de grønne asparges, og nip de små blade af. Skær den nederste træede del af.
    Læg aspargesene ned i det varme krydderurtesmør, og tilbered dem i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil de er al dente.
  6. Skyl citronerne, og riv skallen af dem.
  7. Før servering tages aspargesene op af fadet og krydres med salt og peber samt masser af revet
    citronskal. Pynt med skyllet og aftørret fuglegræs.
  8. Kyllingen og kryddersmørsaucen serveres til aspargesene sammen med kartofler vendt med løvstikke og smør.

Løvstikkekartofler

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
  2. Skyl, slyng og finthak imens løvstikke.
  3. Hæld vandet fra de møre kartofler, og tilsæt løvstikke og smør.
  4. Ryst det hele godt sammen, og drys salt og peber over.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter