Opskrift: Sådan laver du stegt kylling, løvstikkekartofler og Grønne asparges i kyllingefedt med urter
Så er der søndagskylling.
Ingredienser
- 1 øko-kylling
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- 150 g smør
- ½ bundt rosmarin
- ½ bundt persille
- ½ bundt timian
- 16 store grønne asparges
- 2 øko-citroner
- Fuglegræs til pynt
Løvstikkekartofler
- 300 g nye danske kartofler
- Salt
- ½ bundt løvstikke
- 50 g smør
- Peber
Sådan gør du:
- Gnid kyllingen godt ind i olie.
- Krydr med fint salt og peber, og steg den i ovnen i et ovnfast fad ved 220 grader i ca. 45 minutter.
- Tag kyllingen ud af ovnen og op af fadet, og tilbered aspargesene, imens den stegte kylling hviler i ca. 15 minutter, før den skæres ud i portionsstykker, der evt. holdes lune til servering.
- Kom smørret ned i fadet til kyllingefedtet, og tilsæt rosmarin, persille og timian, der i forvejen er skyllet, slynget og finthakket. Sæt fadet tilbage i ovnen, og vent på, at smørret er smeltet.
- Skyl og aftør nu de grønne asparges, og nip de små blade af. Skær den nederste træede del af.
Læg aspargesene ned i det varme krydderurtesmør, og tilbered dem i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil de er al dente. - Skyl citronerne, og riv skallen af dem.
- Før servering tages aspargesene op af fadet og krydres med salt og peber samt masser af revet
citronskal. Pynt med skyllet og aftørret fuglegræs. - Kyllingen og kryddersmørsaucen serveres til aspargesene sammen med kartofler vendt med løvstikke og smør.
Løvstikkekartofler
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
- Skyl, slyng og finthak imens løvstikke.
- Hæld vandet fra de møre kartofler, og tilsæt løvstikke og smør.
- Ryst det hele godt sammen, og drys salt og peber over.