Til 4 personer

100 g knoldselleri
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
125 g bacon
1 spsk. olivenolie
300 g rensede svinekæber
1 laurbærblad
1 par kviste timian
140 g tomatkoncentrat
1 dåse flåede tomater
3 dl rødvin
2 dl vand
1 tsk. groft salt
Sort peber
1 portion pastadej (se nedenfor)
Parmesan

Skræl sellerien, skyl den, og skær den i fine tern. Gør det samme med guleroden. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær baconen i tern. Varm olien i en gryde, og brun svinekæberne godt af på begge sider. Tag dem op af gryden og stil til side og kom i stedet baconen deri. Steg baconen, til den begynder at brune, og kom så selleri, gulerod og løg i gryden. Steg videre i 5 minutter, og kom så hvidløg, laurbærblad og timian ved. Tilsæt tomatkoncentrat, og lad det stege 1 minut, før du tilsætter flåede tomater, rødvin, vand, salt og godt med sort peber. Sænk varmen, og lad retten simre under låg i 2 timer – den sidste ½ time uden låg, så retten kan koge ind. Rør rundt undervejs. Når kæberne er helt møre, kan de trevles med 2 gafler direkte nede i gryden. Smag retten til for salt. Mens saucen simrer, kan du lave pastaen.

Del dejen i 2 stykker, og kør dem gennem pastamaskinen til den næsttyndeste tykkelse – halvér dejlængderne, og lad dem hvile ½ times tid på et meldrysset bord – så klistrer de ikke, når de skæres til pappardelle. Rul dejstykkerne tæt sammen på den lange led, og brug så en kniv til at skære 1½ cm brede stykker med. Rul pappardellen ud og drys med mel, så de ikke klistrer. Du kan også bruge din pastamaskine til at lave tagliatelle med – den er smallere end pappardelle. Læg pastaen i reder, og lad dem hvile på en bageplade eller bakke drysset med mel, indtil de skal koges. De kan stå ude på køkkenbordet eller komme i køleskabet. Kog pastaen 1-2 minutter, og vend den så med saucen. Servér med revet parmesan.



Grundopskrift på pastadej
1 portion

200 g mel
2 store æg

Hæld melet ud på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen. Brug en gaffel til at piske æggene sammen med, og rør rundt, mens du gradvist får inkluderet melet i æggene. Til sidst kan du bruge hænderne eller en bordskraber til at samle dejen helt. Ælt dejen igennem et par minutter, og lad den så hvile på køkkenbordet ½ time før brug. Når du laver pasta, skal du køre dejen igennem pastamaskinens forskellige indstillinger. Start med den tykkeste indstilling (0 eller 1).

Kør dejen igennem. Fold den en gang, og kør den igennem ved samme indstilling igen. Gør dette 5 gange. Denne foldning gør dejen elastisk, så den er nem at arbejde med. Begynd herefter at køre dejen gennem smallere og smallere indstillinger. Kun 1 gang ved hver indstilling. Drys dejen med lidt mel på over- og undersiden undervejs. Fortsæt, til du har den ønskede tykkelse.

SE OGSÅ: Sådan laver du Pappadelle med portobello, valnødder og bacon

Tilbage til 7 italienske pasta opskrifter