4 personer


150 g bacon
150 g porre
1 hvidløgsfed
Smør
Salt
Peber
70 g gruyére
3 æg
5 dl piskefløde
Muskat
200 g røget laks, i grove skiver

Skær baconen i fine tern, og steg dem sprøde på panden. Vask porren, og skær den i skiver. Pil hvidløgsfeddet, og finthak det. Steg porre og hvidløg blødt i smør og smag til med salt og peber. Bland bacon heri. Kom fyldet over en tærtedej i en form.

Rør gruyére, æg, fløde og lidt muskat sammen, og hæld massen over tærtefyldet. Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 15-20 minutter. Servér straks med røget laks til.

Tærtebund

250 g mel
170 g koldt smør
1 lille æg
1 tsk. salt
evt. lidt koldt vand

Hæld melet i en skål. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn. Stil dejen på køl i min.

1 time. Rul dejen ud, og put den i en stor eller flere små tærteforme. Prik huller tærten eller tærterne med en gaffel.

Tip: Baconen kunne som her være Slagter Aalbæks. Har du ikke en gruyére, kan lignende ost bruges. Nimb røger naturligvis selv deres laks, vi andre købes os bare fra det.
__________

Alle opskrifter er fra Nimb, og er en del af deres luksusbrunch. Serveres i Nimb Bar på 1. sal hver søndag kl. 11.00-14.00 med bordbestilling til hhv. kl. 11.00, 11.30, 12.00 og 12.30. 425 kr. pr. person for hele brunchpakken og derudover mulighed for tilkøb af cocktails, caviar, fritter m.m. 225 kr. for børn mellem 4 og 12 år 

Bernstoffsgade 5 
1577 Kbh V 
Tlf. 8870 0000 

nimb.dk »

Se også: 3 x appetizere »