Til 4 personer

½ butternutsquash
Salt
Sort peber
100 g tallegio
1 portion pastadej (Se nedenfor)
Mel
100 g smør
1 håndfuld salvieblade

Fjern med en ske kernerne fra squashen. Pak den ind i sølvfolie, og bag den i ovnen ved 180 grader i 1½ time, til kødet er helt mørt. Skrab kødet ud med en ske, og mos det i en skål. Smag til med salt og peber. Skær osten i tern a 1x1x1 cm. Tag halvdelen af pastadejen, og rul den tyndt ud med en pastamaskine. Del det udrullede og meget lange stykke pasta i 2 dele, og læg dem ved siden af hinanden på et meldrysset bord. Kom teskefulde af græskarfyldet på med passende afstand, og læg et stykke ost oven på hver.

Læg det andet stykke pastadej henover. Klem forsigtigt dejen ned over fyldet, og tryk det sammen med det nederste stykke pasta, mens du klemmer luften ud af raviolien. Pas på, der ikke går hul. Brug en udstikker til at stikke raviolierne ud med. Læg dem til side på en meldrysset bageplade eller bakke. Drys også lidt mel over.

Når pastaen er klar til at blive kogt, smeltes og klares smørret. Tag det smeltede og klarede smør og varm det op sammen med halvdelen af salviebladene, til det bruner og dufter af nødder.

Kog raviolierne 2 minutter, og tag dem op med en hulske og over på lune tallerkener. Hæld brunet smør over og pynt med salvie.

Tip:
Du kan også lave mindre ravioli ved at lægge fyldet på den nederste halvdel af pastabanen, folde den ind over sig selv og derefter skære raviolierne ud.



Grundopskrift på pastadej
1 portion

200 g mel
2 store æg

Hæld melet ud på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen. Brug en gaffel til at piske æggene sammen med, og rør rundt, mens du gradvist får inkluderet melet i æggene. Til sidst kan du bruge hænderne eller en bordskraber til at samle dejen helt. Ælt dejen igennem et par minutter, og lad den så hvile på køkkenbordet ½ time før brug. Når du laver pasta, skal du køre dejen igennem pastamaskinens forskellige indstillinger. Start med den tykkeste indstilling (0 eller 1).

Kør dejen igennem. Fold den en gang, og kør den igennem ved samme indstilling igen. Gør dette 5 gange. Denne foldning gør dejen elastisk, så den er nem at arbejde med. Begynd herefter at køre dejen gennem smallere og smallere indstillinger. Kun 1 gang ved hver indstilling. Drys dejen med lidt mel på over- og undersiden undervejs. Fortsæt, til du har den ønskede tykkelse.

SE OGSÅ: Hjemmelavet ravioli med salvie, ricotta og citronskal
SE OGSÅ: Ravioli med broccoli, østers og caviar

Tilbage til 7 italienske pasta opskrifter