Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage


Foto: Philip Ørneborg
Annonce

Sådan laver du rødbeder med pære, hasselnød, havesyre og rygeost

Kniber det med inspirationen til gode vegetarretter, er her en opskrift med rødbeder, pære, hasselnød, havesyre og rygeost, der passer perfekt til de kolde måneder.

printer Print
plate 2 Person(er)

Ingredienser

  • 4 store rødbeder
  • ½ l vand
  • ½ l lagereddike
  • 500 g sukker
  • 2 stk. pære
  • 1 stk. champagnepære
  • 1 bæger rygeost
  • 100 g hasselnødder
  • 4 blade havesyre
  • Olivenolie

  1. Skræl alle rødbederne. Skær to rødbeder i små firkanter og to rødbeder i store rustikke stykker.
  2. Læg de rustikke rødbedestykker i et ildfast fad. Tilsæt en smule salt og lidt olivenolie og bag dem i ovnen ved 150 grader i 15 minutter. De skal gerne være møre med en smule bid.
  3. Skræl de to pærer, skær kærnehuset ud og del hver pære i fire både.
  4. Kog eddike, vand og sukker sammen og fordel blandingen i to gryder. Den ene gryde skal bruges til rødbederne og den anden til pærerne.
  5. Kog de små firkanter af rødbede i den ene gryde i ca. 2 minutter. De må meget gerne være lidt sprøde.
  6. I den anden gryde koges pærestykkerne i ca. 5 minutter til de er helt møre.
  7. Lad de små rødbedetern og pærestykker trække i minimum 1 time inden servering.
  8. Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne.

Anretning:

  1. Læg rygeosten i midten af et fladt fad og anret de bagte og syltede rødbeder ovenpå.
  2. Skær champagnepæren i rustikke stykker.
  3. Fordel champagnepæren og de syltede pærestykker på retten. Pynt med hasselnød, havesyre og hæld en smule olivenolie over anretningen.

WMF – perfekt kontrol og høj kvalitet

Opskriften er blevet til i samarbejde med det tyske køkken-brand WMF, der i hjemlandet allerede er kendt for og kendetegnet ved sin høje kvalitet af design, funktionalitet og materialer.
Alle gryder, pander og bestik er således skabt med WMF’s varemærkebeskyttede cromargan-stål, der er forfinet med 18 procent krom og 10 procent nikkel, og sikrer rustfrit og glansfuldt køkkenudstyr.
De tyske gryder og pander giver samtidig perfekt kontrol over madlavningen med det smarte låg med 4 funktioner og pandens bikubemønster med non-stick belægning, der samtidig er meget stærk.

gryder_ny_high_614.jpgWMF kogesæt 4 dele Function 4

pande.jpgWMF Stegepande med langt greb Ø 28 cm Profi Resist

WMF100hhh_neg_614.jpg