Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Vælg en kniv, der nemt glider igennem dine råvarer

Vælg en kniv, der nemt glider igennem dine råvarer

En god kokkekniv er lettere, placerer sig bedre i hånden og har stål af god kvalitet. Hvis du vil være klar til at stå knivskarpt i køkkenet, kan et sæt fra Samura knive være et bud på det køkkenudstyr, du lige står og mangler.

En kniv er ikke blot en kniv – det ved de fleste madentusiaster. 

Kvaliteten af dine køkkenknive kan være afgørende for, hvor godt din kniv glider igennem kødet og grøntsagerne, som var det blødt smør, eller om du skal stå og save råvarerne over, samtidig med at det hænger fast på stålet.

Stålet er grundlaget for alle gode køkkenknive derude og flere og flere sætter pris på ikke bare skarpt stål, men også et flot design. Japanske køkkenknive er blevet blandt nogle af det mest eftertragtede køkkenudstyr blandt professionelle kokke, men også hos den helt almindelige madentusiast, som sætter pris på funktion og kvalitet, når der skal kokkereres hjemme i køkkenet. 

Inkorporering af samuraisværdet i dit køkken 

Hvorfor er japanske køkkenknive så unikke? Disse typer af knive laves efter en speciel metode og fremstillingsproces. I gamle dage smedede japanerne samurai-sværdenes stål i flere lag, da de vidste, at det gjorde sværdet stærkere og finere at se på.

Den japanske regering lavede i 1800-tallet et forbud mod at bære sværd i offentligheden, hvilket resulterede i, at sværd-smedene måtte være kreative for at bibeholde deres levebrød. Derfor begyndte sværd-smedene at lave knive som del af forretningen, og dermed blev den berømte japanske kniv-tradition til. 

Knivene fra Samura er udviklet af designer og ingeniør Alex Yakovlev, og den første knivserie blev lanceret i 2003. Samura har et bredt udvalg af flere forskellige typer knive til dig, som virkelig sætter pris på at bruge tid i køkkenet, selv hvis ikke du er den helt store kok.

Samura-serierne har køkkenknive til enhver sværhedsgrad og med serier af deres anerkendte kvaliteter af japansk og svensk stål, vil knivene forblive skarpe længere.

Herunder kan du se nærmere på serierne
Harakiri og Shadow fra Samura:

 

Samura-harakiri-knife.gif

Harakiri

Harakiri-serien er god til amatørkokke og de lidt mere trænede i køkkenet, som blot ønsker at opgradere deres køkkenarsenal. Denne serie byder på en bred vifte af moderne køkkenknive og har knive som dækker enhver type skæreteknik. Disse knive kan klare sig igennem hårdere materialer og tungere opgaver, hvilket gør dem nyttige i hverdagen og med de fleste råvarer.

 

 

Design uden navn (67).png

Shadow

Shadow-serien er nogle af de køkkenredskaber, som er mest stilfulde og praktiske med deres slanke og minimalistiske “sort på sort”-design, samt en flot sort non-stick belægning. Disse knive byder på præcision og pålidelighed ved brug, samt en minimal vedligeholdelse af kniven.

Denne serie består af nogle af de mest populære og mest anvendte knive i køkkenet og er gode til de nemme og mindre avancerede opgaver på skærebrættet. I og med at knivens tyngdepunkt ligger forrest i kniven, gør det netop, at der skal bruges mindre kraft ved hakning, da kniven selv fører an. 

 

Hvorfor skal du vælge japanske køkkenknive fra Samura?

Der er nogle væsentlige ting, man bør kigge efter, før man køber en ny kokkekniv:

  • Funktionen og formålet
  • Ergonomien og skaftet
  • Rockwell-skalaen
  • Budget og priser

Når man snakker skarphed af knive, er der faktisk en ganske smart måde at se efter, hvor høj kvalitet din kniv er, og hvor skarp og funktionsdygtig du kan regne med, at den er.

Man måler typisk en kniv efter hårdhed i den såkaldte Rockwell-skala, hvor der måles i “HRC”, som står for “Hardness Rockwell”. Desto højere HRC, desto bedre er den naturligvis. Ved en høj HRC betyder det, at din kniv kan holde sig knivskarp i længere tid, hvilket gør, at du skal bekymre dig mindre over om din kniv hurtigt bliver sløv ved hyppigt brug.

Typisk har en helt almindelig europæisk kniv en hårdhed mellem 50-55 HRC, hvor du som regel går hen og finder de japanske køkkenknive i den høje ende af skalaen og typisk omkring de 58-61 på Rockwell-skalaen. Derfor er de japanske køkkenknive netop så attraktive for både kokke og helt almindelige madentusiaster, da du er sikret god kvalitet til favorable priser. 

Er du blevet overbevist om, at en japansk kniv nu skal pynte i dit køkken, og at det skal være en fra Samura, kan du fx lede efter dit næste sæt hos Bazta.com. Her kan du finde kokkekniven og knivsættet, som opfylder ethvert behov i køkkenet – om du skal skære grøntsager hurtigt og præcist, eller du skal skære igennem en bøf uden besvær og med skarpe og hurtige resultater.

Design uden navn (68).png