Sponsoreret af Miele

5 fordele ved sous vide

▸Mineraler og vitaminer i råvarerne bevares

▸Der spares på krydderierne

▸Behov for minimal tilsætning af fedtstof

▸Madvarernes farver og konsistens bevares

▸Den naturlige aroma træder mere frem

Den nye dreng i klassen hedder sous vide – en fransk pendant til den klassiske simremad. Men hvor simremaden har det med at miste konsistensen og andre gode egenskaber, mens det simrer, får du her præcis det modsatte. Du bevarer de gode mineraler og vitaminer, og råvarerne får lov til at beholde deres naturlige udseende og konsistens.

Få mere smag ud af mindre
Sous vide er en unik og skånsom tilberedningsform, hvor maden tilberedes ved en lav temperatur over en længere periode. Begrebet refererer til det franske "under vakuum" og indebærer blandt andet, at din mad vakuumpakkes før tilberedning. 

Ved at vakuumpakke madvarerne reduceres tilførslen af ilt, hvilket forhindrer oxidation af aromastofferne. Det betyder, at smagen af urter og krydderier i eksempelvis marineret kød træder mere frem. 

Derfor kan du roligt spare på både krydderier og fedtstof i madlavningen, og du vil opleve, at du får mere ud af mindre. Smagen bliver mere intensiv end ved de klassiske kogte grøntsager eller efterårets tidstypiske simremad, og metoden kræver ikke den store indsats, når først maden er i ovnen.

Den idelle ovn til sous vide
Men hvordan er det så lige, man tilbereder sous vide? 

Alle Mieles dampovne har fået sous vide-funktion, så du nemt kan kokkerere smagfulde måltider til dig og dine gæster. Dampovnen omslutter enkelt og effektivt dine vakuumpakkede madvarer med damp og kan holde en konstant temperatur mellem 45 grader og 90 grader.


Dampovnen fra Miele kommer i et simpelt design i tre farvemuligheder. Under ovnen kan du placere Mieles nye vakumforseglerskuffe, så du nemt kan vakumpakke dine ingredienser.
 
Maden vakuumforsegler du inden tilberedning
i Mieles nye skuffe, der er beregnet til både poser og beholdere i forskellige størrelser.
 På mange måder er dampovnen en opgradering af 
dit køkken, og med den kan du samtidig eliminere de største tidsrøvere i madlavningen: besværlige vandbade, temperaturvariabler på komfurets kogeplader og avanceret grøntsags-dampning.




Dette efterår har simremaden fået en konkurrent, hvor der ganske enkelt er skruet op for smagen med minimal tilsætning af krydderier og fedtstof og ved at vakuumpakke maden før tilberedning