Skyrmælkeis med vanillemarinerede jordbær
Til 4 personer


125 g sukker
125 g vand
1/2 vanillestang
Friske Jordbær
1-2 Hansens Vanille Skyrmælkeis

Bring 125 g sukker og 125 g vand i kog. Når det koger, tilsætter du vanillekorn fra en halv stang vanille og pisker dem ud i væsken.

Smid også vanillestangen ned i den kogende væske. Skru ned og find simreniveauet, og lad det tykne. Tag gryden af varmen, når den rette konsistens er nået, den må godt være lidt tyk efter ca. 15 minutter. Hæld det på en flaske eller et lille glas med låg.

Du får ca. 1 1/5 dl vanillesirup ud af det, den kan opbevares på køl. Hvis den skulle krystallisere kan den opvarmes i et vandbad.

Skær jordbærene i tynde skriver og læg dem i en skål. Hæld siruppen over og lad jordbærene marinerer i ca 1/2 time.

Anret de marinerede jordbær på en tallerken og kugl skyrvanille isen i to flotte kugler. Du kan evt. pynte med mynteblade. Dette er en rigtig dejlig nem og frisk isdessert.

hansens-is.dk »
__________

Følg gastro på twitter »
Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: Nye skyr-lækkerier fra Hansens Flødeis
SE OGSÅ: 3 til det søde køkken