Til 4 personer.

1 blad gelatine
325 g sukker
3½ dl vand
4 stk. hele bladselleri
2 bundter citronmelisse
Citronsaft

Udstyr:
Saftcentrifuge og ismaskine

Læg gelatinen i blød i koldt vand. Kog en lage op af sukker og vand. Smelt den udblødte gelatine i sukkerlagen, og lad lagen køle helt af. Skyl bladselleri grundigt og aftør. Skyl og slyng citronmelissen – tag lidt fra til anretning.

Pres bladselleri og citronmelisse sammen i saftcentrifugen til juice – der skal komme 500 g juice ud af det. Rør den kolde sukkerlage med juicen og smag til med citronsaft. Kør til sorbet på en ismaskine. Anret sorbeten oven i en top af mælkesifon og pynt med citronsyltede bladselleri og frisk citronmelisse.

Mælkesifon:
2½ blade gelatine
350 g mælk
75 g sukker
150 g fløde

Udstyr:
Sifon og 2 patroner

Læg gelatinen i blød i koldt vand. Kog mælk og sukker op, smelt den udblødte gelatine heri, og tilsæt fløden – fyld blandingen på en sifonflaske, og lad den med 2 patroner. Efter 30 minutter på køl rystes sifonen, og mælkesifonen er klar til anretning.

Citronsyltet bladselleri:
1 citron
1 tsk. sukker
2 stængler bladselleri

Pres saften af citronen og rør med sukker. Skyl og skær bladselleri i tynde skiver og marinér i citronsaft og sukker. Efter 2 minutter på køl er skiverne glasklare og sukkeret opløst.

Tip:
Denne proces kan speedes op i en vakuummaskine.