Til 4 personer.

½ 8-armet blæksprutte
Salt
Olivenolie

Rens blæksprutten og kog den (se boks nedenfor). Når den er kølet af i lagen, fiskes den op, og armene skæres af og flækkes på langs. Steg de halve arme på skærefladen i olivenolie, til de er gyldne og lækre. Anret de stegte blækspruttearme med pequillo-puré, stegte pequillos og hvidløgschips. Riv til slut lidt brændt hvidløg hen over retten med et Microplane.

Pequillo-puré:
1 dåse pequillo-peberfrugter
1 fed hvidløg
1 tsk. piment d'Espelette
2 spsk. cashewnødder
1 dl mild olivenolie
Salt
Peber

Åbn dåsen med peberfrugter, tag 4 til side til anretning. Pil hvidløgsfeddet, og blend det med resten af peberfrugterne, piment d'Espelette, cashewnødder og olivenolie. Smag pureen til med salt og peber og sigt igennem en finmasket si. Steg de 4 pequillos på begge sider lige før servering.

Hvidløgschips:
3 fed hvidløg
Salt
Smagsneutral olie til fritering

Pil og skær hvidløgsfeddene i tynde skiver a 1 mm på et mandolinjern. Kog dem i 1 minut i saltet vand, før de friteres i 130 grader varm olie. Hvidløgschipsene er sprøde, når de holder op med at syde og er let gyldne.

Brændt hvidløg:
6 hvidløgsfed

Pil hvidløgsfeddene, og brænd dem af til kul i ovnen ved 250 grader i 3 timer.

 
Tilberedning af ottearmet blæksprutte
Sæt en gryde over med ca. 10 l saltet vand. Skrub og vask blæksprutten grundigt. Vend vrangen ud på hovedet og dyp i kogende vand i 4 sekunder. Tag blæksprutten op igen, og lad den hvile i 30 sekunder. Gentag processen 3-4 gange, det hjælper med til at temperere blæksprutten, så den ikke får et varmechok, som ellers vil gøre den hård. Efter tempereringen skal blæksprutten simre i 1 time, hvorefter den skal trække i kogevandet, til det er kølet helt af, med mindre opskriften siger noget andet. Tjek evt. om sprutten er mør ved at stikke en tandstik ind det tykkeste sted – slipper tandstikken nemt, er sprutten mør.

 
SE OGSÅ: Sådan renser du en 10-armet blæksprutte
SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med danske blæksprutter - uden dej og friture