Østerbro er blevet en japansk perle rigere: Kappo Ando, som Henrik Levinsen og Mads Battefeld står bag. Førstnævnte er kendt som sake-ministeren, mens Mads Battefeld driver Sushi Anaba i Nordhavn, som serverer landets mest eksklusive sushi. Det bliver næppe mere japansk på disse breddegrader.

Starten har været god, og gæsternes respons har været overvejende positiv på det nye koncept, som de to mænd har villet starte i 10 år. De helt perfekt lokaler har bare ikke stået ledige, før denne åbning kom på plads lige i hjørnet mellem Øster Farimagsgade og Østerbrogade.

”Lige siden, at Mads og jeg kom hjem fra Japan for 10 år siden, har vi haft tanken om at lave noget à la det her. Vi ledte med lys og lygte efter et brugbart, ledigt lokale, men vi kunne ikke finde noget og valgte at dele os op. Så planerne har været undervejs i lang tid,” siger Henrik Levinsen til Euroman.

Han erkender, at der er visse udfordringer ved at lave japansk mad i den dyre klasse.

”Når man laver noget, som er lidt anderledes, kommer gæsterne lidt på prøve, når de kommer hos os. Men samtidig er der ingen andre, der laver det, vi gør. Vi holder det meget autentisk smagsmæssigt, og vi har samarbejdet med en række japanske fagfolk om menuen.”

Kappo Ando - 50 - Filip Gielda.jpg

Foto: PR

Hos Kappo Ando kan du vælge mellem to menuer. En med 11 serveringer og en med 15 serveringer, mens du både kan sidde ved et bord væk fra køkkenet med dit selskab og ved disken med udsigt til køkkenet. Her kan du få kyllingespyd, rå fisk og risretter, som du sjældent har smagt det før.  

Netop det, at de to restauratører har insisteret på at give gæsten mulighed for at sidde i en spisebar, har været med til at besværliggøre processen med at finde et lokale, som kunne bruges. I baren vil Henrik Levinsen vise danskerne, at det japanske køkken kan meget mere end running sushi og nudelsuppe med æg.

”Vi har haft nogle få herinde, som synes, det, vi laver, er for mærkeligt. Men vi vil gerne være med til at give folk, der har mod på det, muligheden for at prøve noget nyt og anderledes, fordi det japanske køkken kan så meget, og noget af den fineste mad i verden, kan du få i Japan,” siger Henrik Levinsen.

Der er åbent fra onsdag til og med lørdag til aften hos Kappo Ando. De har første seating fra 17 til 20, hvorefter anden seating løber fra 20.30 og tre timer frem.

Kappo Ando er åben nu og kan findes på Øster Farimagsgade 93 i København.

billedetrekappoando.jpg

Foto: PR