Som den ene del af popduoen S.O.A.P. fyldte Suriya Jyrk (Tidligere Heidi Sørensen, red.) i slutningen af 90’erne landets dansegulve med ørehængere og hoftevrikfremkaldende sange som ’This Is How We Party’ og ’S.O.A.P. Is In The Air’.

Nu skal hun forsøge at fylde lokalerne ud i sin nye restaurant Red Tiger med sultne gæster. Det bliver i Greasy Spoons gamle lokaler i Studiestræde 14, at hun i samarbejde med blandt andet restauratør Lasse Aaskov Meyer og hendes mand, Michelin-kokken Henrik Jyrk, slår dørene op til Red Tiger.

Restauranten vil tage udgangspunkt i det pan-asiatiske køkken, som vil omfavne smage og retter fra hele Asien.

”Det bliver et Pan-Asian køkken med en eatery vibe, der byder på dristige smage fra hele Asien. Vi vil fokusere på økologi, mere fisk og skaldyr end kød, samt masser af grøntsager.

Sæsonerne må gerne fylde, som de gjorde, da jeg voksede op, ligesom Nordens gode råvarer skal inddrages,” siger Suriya Jyrk, der er kreativ chef og grundlægger af Red Tiger.

Også på væskefronten ønsker Red Tiger at favne bredt, og der vil både være mulighed for at købe cocktails, hjemmelavede lemonader, shots samt stedets egen øl i form af en Red Tiger Beer. Desuden vil der være et bredt sortiment af vine til en rimelig pris.

”Vinkortet bliver en overskuelig blanding af velbeskrevede vine fra den nye og gamle verden. Hos os får man ingen lange foredrag om jordbundsforhold og skindkontakt. Vi serverer vin efter devisen: You like? You drink,” fortæller Lasse Askov Meyer, der har sammensat drikkekortet på Red Tiger.

Red Tiger slår dørene op for første gang den 21. maj klokken 12 og har derfra åbent fra tirsdag til søndag hver uge.