1 kg hyldebær
4 dl halvsød vin
2 dl rørsukker

Hyldebærrene ribbes og varmes op til kogepunktet i vin og sukker – suppen må højst småboble og skal ikke gennemkoges. Lad den derpå trække i 1 times tid, og sigt den – mos ikke bærrene, men pres saften forsigtigt ud gennem en sigte. Den lune suppe spises med sprøde karamelliserede brød og en luftig vaniljecreme.

Karamelbrød:
75 g sukker
50 g smør
4 tynde brødskiver

Smelt sukkeret på en pande, og når det er karamelliseret, smeltes smørret ud i det ved lav varme. Rist brødskiverne, og vend dem ned i karamellen.

Vanillecreme:
1 dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
2 spsk. rørsukker

Pisk alle ingredienser sammen til en halvfast creme.

Tip:
Den halvsøde vin til hyldebærsuppen kunne fx være Zu Bulle fra Rosforth & Rosforth eller en Moscato d'Asti.