Hvordan ser en normal arbejdsnat ud for dig?

”Hver anden weekend arbejder jeg fredag og lørdag nat foruden 2-4 aftenvagter på en måned. Vagten starter ty­pisk klokken 22 og slutter mellem fem og syv om morgenen.

Jeg kan bedst lide at have persiennerne for på kontoret, så jeg ikke kan se, at det er mørkt udenfor. De fleste, der ringer, skal til byen, for når de først er derinde, kører der så mange taxaer rundt, at det ikke kan svare sig at ringe, medmindre de er i byen i Helsingør eller Hillerød.

Eller hvis de skal have en stor taxa, eller hvis de prøver at få en H.C. Andersen-chauffør (hvid/dansk chauffør, red.). Det er ikke noget, vi opererer med, men jeg kan ikke nægte dem en tur.

Så jeg siger bare til dem, at det bliver en tilfældig chauffør. Hvis jeg har fri klokken fem, er jeg hjemme i seng kvart over. Det er ikke værre end en bytur, så det overkommer jeg.”

Hvad har du lært ved at arbejde om natten?

”Det har nok mere med alkohol end klokkeslæt at gøre, men folks logik sættes ud af spil hen ad natten. De kan bestille en taxa, vente to minutter og så begynde at gå den i møde. Så kan chaufføren ikke finde dem, så kører han igen, og så ringer kunden og rykker på den fra en ny adresse.

Der var engang, hvor jeg brugte fem minutter på at få en startadresse ud af nogle kunder. Det viste sig, at de stod 200 meter fra der, de gerne ville køres hen. Så spurgte jeg dem, om de var sikre på at ville køres i 10 sekunder, når de bare kunne gå. Det ville de så hellere.”

Hvordan er dit arbejde anderledes om natten i forhold til om dagen?

”Om dagen har folk flere specifikationer til deres tur. Det kan være forudbestillinger, en bestemt chauffør, de plejer at køre med, at de skal have en hund med i bilen eller noget fjerde. Om natten vil de bare gerne hjem.

Især i weekenderne, hvor de har været i byen og ringer klokken tre, er det sjældent, de spørger om andet end en vogn hurtigst muligt. På den måde at det noget simplere at arbejde om natten.

Nogle gange er folk virkelig så stive, at det er svært at forstå, hvad de siger, når de ringer. Så må man have god tålmodighed. Desuden er der nok ikke så mange i dagtimerne, der bliver smidt ud af taxaerne, fordi de har tisset i bukserne.”

Hvad er den vildeste oplevelse, du har haft om natten?

”I mit arbejde får man en dobbeltdosis af sandheden: Dels er folk tit ret fulde, når de ringer, dels er det over telefonen, så folks hæmninger er helt væk. Det betyder, at dem, der ringer for at brokke sig, virkelig ikke holder noget tilbage.

Det betyder også, at nogle mænd, der ringer ind, begynder at lægge an på mig. ’Du lyder fræk’ og ’hvornår har du fri?’ og sådan noget. Nogle af de andre på kontoret bliver temmelig gale over det. Jeg synes bare, det er sjovt. Jeg gad egentlig godt vide, hvordan de tror, jeg ser ud. De regner nok ikke med, at jeg er en lesbisk ingeniørstuderende.”

LÆS OGSÅ: Restaurantchef på Rio Bravo: "Vi sælger et ton flæsk. Om ugen"

LÆS OGSÅ: Ambulancefører om natten: ”Det er med mørket, at skud, indbrud, rusmidler og volden kommer frem”

LÆS OGSÅ: Michaels liv skulle have været med i De Unge Mødre: Nu satser han på et stort iværksætter-eventyr