Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Dansk kunstner lancerer NFT-projekt inspireret af månelandingen i 1969

Dansk kunstner lancerer NFT-projekt inspireret af månelandingen i 1969

Kreativitet og kunst har altid været en stor del af den danske kunstner Rasmus Benjamins liv. Til dagligt drivet han studiet The Gallery, hvor han skaber kunstværker, der ikke kun bliver solgt i Danmark, men globalt. Nu er han på vej mod månen med et nyt NFT-projekt. Men hvordan hænger månelandingen i 1969 sammen med Rasmus Benjamins nye NFT-univers?

Hvad kickstartede Astrobear-projektet?

”Hele NFT-projektet startede tilbage i januar 2022, hvor vi lancerede de første 200 Astrobear NFT-kunstværker. Jeg har taget udgangspunkt i min bamse (Astrobear), som har fulgt mig lige siden begyndelsen af min karriere. Den her bamse har jeg selv designet, fået 3D-tegnet og herefter lavet som plakater.  

Men når man laver noget digitalt, kan man arbejde i RGB-farver. Altså skærmfarver, der ikke kan printes i CMYK én til én. Så jeg startede med at lave en masse RGB-farver i koboltblå, neon-orange og alle de der farver, man ikke kan printe.  Og så lavede jeg simpelthen bamsen som en NFT, fordi jeg så en oplagt mulighed for at kunne videreudvikle bamsen den vej igennem også. 

NFT åbnede op for et helt nyt, digitalt lærred og farveunivers. Jeg har altså kunne lave bamsen som NFT i specielle farver og versioner, som man ikke kan få fat på på andre måder end som NFT.

Jeg ser NFT som den oplagte vej for at videreudvikle, for her kan bamsen laves i utallige versioner med nogle vilde udtryk og unikke farver og mønstre. Både pige- og drengeversioner – den er altså meget unisex. Vigtigst af alt er ingen af mine Astrobear-NFT’er er autogenererede. De bliver lavet en ad gangen i Photoshop. Hand-made eller head-made, om man vil. Mange NFT-projekter bliver autogenererede, her er der en ægte person bag det hele.”

Hvorfor forestiller din NFT en bjørn?

”Hvis du spørger mig, kan en bjørn både være venlig og have autoritet. Derfor blev det en bjørn og ikke en løve. En løve er meget maskulin og kraftfuld, hvor en bjørn har flere facetter. For mig har en bjørn både bløde og hårde værdier. Og det vil også sige, at man kan gøre bjørnen til det, man selv gerne vil. Designmæssigt kan man tilpasse den til mange personligheder, og det giver jo en kæmpe designfrihed.”

614_billed3.jpg

De første 200 Astrobears er allerede solgt, og du er nu klar med næste kollektion. Hvad er dine tanker omkring projektet indtil videre?

”Vi lancerede de første 200 Astrobear-NFT-kunstværker i januar 2022 – the Astrobear Genesis Collection. Og det var en kæmpe succes. På virkelig kort tid var de alle sammen solgt for 1,2 millioner kroner udelukkende på baggrund af promovering via min egen Instagram, creativesoul.

Med NFT-projekter er der normalvis en dedikeret hjemmeside bagved med et roadmap også, men i det her tilfælde har det være lidt anderledes. Dem, der har købt en Astrobear-NFT, har udelukkende købt sig ind på navnet. Det vil sige, at ingen er blevet lovet noget som helst, og ingen forventer noget. De har kun købt Astrobear-NFT’erne, fordi de synes, de er mega fede.

Så vi er gået lidt den omvendte vej med vores NFT-projekt. Men nu tager det for alvor fart. For nylig ansatte jeg en fuldtidsmedarbejder udelukkende til at køre Discord og Twitter for at opbygge Astrobear-communityet, og sammen holder vi til hos Reklamebureauet Superego, som også er med ind over markedsføringen. Derudover laver de københavnske bureauer Another Dimension og Nfellows 3D-animationer og still-pics på projektet. Nu skal Astrobear altså bygges op som et brand med sin egen platform og sit eget community.”

Hvad kan Astrobear-universet give folk?

”Dem, der køber en Astrobear, bliver Astro-medlemmer. Du køber dig altså ind i et projekt, et community og en platform, hvor der er folk, der har den samme interesse som dig selv. Allerede nu, inde i vores Discord, sidder folk og snakker med hinanden omkring Astrobear, og det er jo bare superfedt at kunne skabe sådan et fællesskab.

Dem, der bliver medlem af vores Astrobear.community har også medbestemmelse og er medejer af projektet. Det er altså lige så meget vores community som designet, der styrer projektet.”

Hvad er drømmen for fremtiden med Astrobear NFT-projektet? 

”Der er så sindssygt mange muligheder i at udvikle Astrobear som brand. Man kunne lave diverse collabs, animationsfilm eller et spil til telefonen, hvor Astrobear bliver brugt. Mulighederne er mange. Og vi vil rigtig gerne, at vores Astrobear-community er med inde over hele udviklingen af Astrobear som brand.

Næste step er Astrobear NFT 1969 – den næste kollektion af Astrobear NFT-kunstværker. Nu skal vi for alvor ud og bevise, at der er noget at komme efter, og at der er et brand.”

Hvordan forventer du, at NFT-markedet udvikler sig?

”Jeg vil vælge ikke at tænke så meget over, hvad der kommer til at ske med NFT-markedet. Jeg gider ikke, at det skal være ligesom alle andre projekter. Det her skal være mere specielt.

Hvis du køber en NFT, får du den i høj opløsning. Det er din. Du kan helt selv bestemme, hvad du gør med den. Det handler om, at folk selv skal være kreative og bruge hjernen lidt. For eksempel ved at få den printet på en glasplade, printet som plakat, canvas-print eller noget helt fjerde. Med en NFT får du et helt unikt stykke kunstværk. Der er ikke mulighed for, at noget andet menneske i verden får fat på det her stykke kunst eller design. Det er kun dig, der har adgang til det, og du kan ikke Google dig frem til motivet, ligesom du kan med så mange andre ting.

614billede2.jpg

Hvis jeg bare var her for at lave en masse penge på det, var det meget nemmere for mig at sætte dem til salg som plakater. For så skulle jeg bare sælge en bunke plakater, og så var den hjemme. Men så er det også alle, der har dem. Men med de her NFT’er får du lov til – rimelig billigt – at få fat på noget helt unikt og enestående.

Dette er selvfølgelig hele kunstvinklen på det. Men der er også hele investeringsdelen. Hvis du spørger mig, kan du godt se Astrobear-NFT-kunstværkerne som en investering. Der er kun dem, der er – det er altså limited edition. Og hvis Astrobear-projektet bliver en succes, så er det jo en god investering, der er steget i værdi. Og hvem vil ikke gerne have mere værdi?”

Hvad adskiller Astrobear-NFT-projektet fra andre NFT-projekter?

”Til forskel fra andre NFT-projekter derude, er Astrobear-NFT-projektet lige så fysisk som digitalt. Her får du ikke bare en fed NFT, men du får også et fysisk kunstværk.

Når du køber en Astrobear NFT, får du nemlig også en 50 centimer høj skulptur med i prisen. Denne skulptur er kun lavet til NFT’erne, og du kan ikke få fat på den uden at have købt en Astrobear-NFT. Faktisk er den lavet af samme firma, som laver alle ginerne til Gucci, Chanel, Moncler og Louis Vuitton. Der er altså noget kvalitet over det. Jeg har exceptionelt fået lov til at lave det gennem det her firma, fordi jeg kender ham, der ejer det hele.”

Tror du, at NFT og digital kunst kommer til at erstatte traditionel kunst?

”Generelt tror jeg på, at hele digitaliseringen af kunst bliver kæmpestor. Det handler i højere grad for folk om at ville finde noget unikt. Noget, som ingen andre har eller kan få fingrene i. Så er det næsten lige meget, hvad det koster. NFT’erne er nærmest en form for digitale pokemon-kort. Jo mere sjælden, jo højere er prisen. Jeg tror ikke, at NFT kommer til at erstatte håndarbejdet, men jeg tror, det bliver stort.”

Hvad har månelandingen i 1969 egentligt at gøre med Astrobear-NFT-projektet? Og hvad skal man gøre, hvis man er interesseret i den næste kollektion?

”Den 20. juli bliver 1969 unikke Astrobear-NFT’er lancereret. Og kombinationen af denne dato og antal NFT’er er helt gennemtænkt. Den 20. juli 1969 var nemlig den dag, den første mand satte sine ben på månen. Så igen er det et gennemgående space-tema, der er den røde tråd. Hele id´-arbejdet bag er gennemført.”

Du kan holde dig opdateret og blive en del af Astrobear-universet den 20. juli 2022 lige her:

www.astrobearspace.club/

Du kan også følge med på deres sociale medier her:

OFFICIAL INSTAGRAMASTROBEAR INSTAGRAM, TWITTERDISCORD.