Her er listen over mange af de film, vi er spændte på i år. Der er blandt andet gensyn med gode gamle figurer som Robocop, Godzilla og drengene fra Dum Dummere. 

Der er film som fx Jason Batemans instruktørdebut og Wes Andersons nye, man altid venter spændt på. Og så er der dem, man ser frem til med øjnene halvt dækkede i frygt for at se en fuldblods-fiasko. Sidstnævnte kan meget vel blive den stribe af remakes af gamle blockbusters som Godzilla, 22 Jump Street og Dum Dummere, som kommer i biograferne i løbet af året. Men inden man har set alle katastroferne i øjnene, kan man altid håbe det bedste. Og med fx Godzilla lover traileren faktisk overraskende gode takter.


1. ROBOCOP (premiere: 6. februar)



Den oprindelige robot-politimand var en uventet succes, da den kom frem i 1980’erne med sin dystre alt-går-af-h-til-i-fremtiden-stemning. En remake har da også længe gået og rumlet i maverne på Hollywood-bosserne, og nu er den endelig på trapperne. Hvis man skal bedømme ud fra stjernecastet med blandt andre Samuel L. Jackson, Gary Oldman og Michael Keaton og en fin trailer, kan det være, at filmen lykkes. Vi krydser fingre

__________


2. 300: RISE OF AN EMPIRE (premiere 6. marts)



Masser af blod og homoerotiske undertoner i marts. Nu får man nemlig endelig mulighed for at se, hvad der skete efter de 300 krigere blev nedkæmpet og slagtet i den første film. Denne gang er det ikke Zack Snyder, der instruerer, men han spiller dog stadig en rolle i form af producent. Der er også flere af skuespillere som Lena Headey, Rodrigo Santoro og David Wenham, der er gengangere.

__________


3. THE GRAND BUDAPEST HOTEL (premiere 27. marts)



Lige meget hvilket udgangspunkt han tager, Wes Andersson, er der noget dejligt bekendt over hans univers. Det skyldes ikke mindst, at han også ofte bruger de samme skuespillere som i denne kommende film, hvor blandt andre er Owen Wilson, Bill Murray og Jason Schwartzman er med. Den skal vi se.

__________


4. BAD WORDS (formentlig i marts)



Denne indie-komedie har kostet under 10 millioner dollars at lave. Og den er produceret på Jason Batemans (kendt for Arrested Development) eget selskab. På Toronto filmfestival høstede den store roser, og ud fra traileren ser det ud til, at Batemans debut som instruktør bliver en succes.

__________


5. NOAH (premiere 27. marts)



Russel Crowe har fået halvlangt garn i denne filmatisering af den klassiske bibel-fortælling om stormfloden og arken. Alle effekter med bulder og brag er sat til, og det ser ud til, at denne film kan – om ikke redde verden – så slå et par timer ihjel.

__________


6. TRANSCENDENCE (premiere 1. maj)



Kunstig intelligent skabning med smag for at ødelægge verden, som vi kender den. Lyder det som et plot, vi har hørt før? Muligvis. Men det kan være, at man alligevel skal give Johnny Depp chancen som professoren, der bliver skudt af anti-teknoligi-aktivister for derefter at få et nyt liv – med uanede kræfter.

__________


7. GODZILLA (Premiere: 15. maj)



Nogle ideer kan være så langt ude, at de faktisk kan fungere. Sådan har man formentligt tænkt, da man besluttede at genoplive Godzilla i en ny udgave efter dens rædsomme forgænger. Men inden man fuldstændig afskriver det egentlig lidt fjollede monster, skal man se denne trailer, der i hvert fald beviser, at Hollywood stadig kan skrue effektivt forspil sammen.

__________


8. THE INTERVIEW (premiere 16. oktober)


Endnu ingen trailer, så du må nøjes med et billede af Evan Goldberg og Seth Rogen.

Man kan ikke beskylde makkerparret Seth Rogen og Evan Goldberg for at ligge på den lade side. De spytter mere eller mindre kvalificerede komediefilm ud, og denne gang skulle det angiveligt handle om en talkshowvært og hans producer, der bliver beordret af CIA til at snigmyrde Nord Koreas gale diktator Kim Jong-un. Det kan godt blive sjovt.

__________


9. GONE GIRL (premiere: 23. oktober)


Endnu ingen trailer, så vi nøjes med et billede af Ben Affleck.

Filmen, der bygger på bestselleren ’Pigen, der forsvandt’, er en af årets mest ventet. Både på grund af det litterære forlæg, men også fordi det er David Fincher (Alien, Seven og Fight Club), der instruerer. På rollelisten finder man Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris. Man skal dog vente helt hen til efteråret for at se den.

__________


10. DUM DUMMERE 2


Endnu ingen trailer, men dette billede fra optagelserne slap ud i 2013.

En af de film, vi glæder os mest til at se i år. Den oprindelige film holder overraskende tidens tand, og det bliver spændende at se, om makkerparret Jeff Daniels og Jim Carrey stadig har komisk kemi. Ingen dansk premiere eller trailer endnu.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman