Radio24syv

Radio24syv

11 højdepunkter i Radio24syvs levetid

Giv os endelig flere.

5 års fødselsdag. Det kunne Radio24syv fejre den 1. november. Holdninger er der mange af til ’den originale taleradio’, siden de startede op i 2011 for at lave nyskabende public service.

Siden hen har vi blandt andet fået hyle skæg satire, dybdeborende journalistik og oplysende kulturprogrammer med radiokanalen. Holdningerne har dog ikke altid kun været positive til Radio24syvs format.

Radioværterne kan nemlig gå rigtig hårdt til deres kilder, og så er kontroversielle happenings blevet streamet live, for eksempel drabet af den lille kanin Allan, som skabte stor virak både på sociale såvel som nyhedsmedier.

Her får du en mere detaljeret gennemgang af sagen om kanindrabet sammen med 10 andre vilde højdepunkter fra Radio24syvs levetid, der både indeholder en del nøgenhed og naturligvis øjeblikke med vores yndlings seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

1. Stig Møller sviner Iben Zeuthen til for at være kvinde

Nej, Iben Zeuthen kunne bestemt ikke bryde ud i fællessang i selskab med Stig Møller, der nok er mest kendt for sangen ”Sikke’n dejlig dag, det er i dag.” Til hendes spørgsmål får hun nemlig prompte svarene: ”Det fatter du ikke en skid af. Det er jeg godt klar over. Du lyder som om, du ikke aner noget som helst. Du har jo lige fået en unge, så du har sikkert ikke tid til at sætte dig ind i sådan nogle ting.” Men det finder hun sig bestemt ikke i, og hun svarer ham igen gang på gang, før hun til sidst afbryder interviewet. Lyt til interviewet herunder. 


2. Folketingsmedlem fra DF ved ikke hvad BNP er

Det var en tydeligt chokeret Asger Juhl, der havde folketingsmedlemmet Pernille Bendixen fra DF i røret i september sidste år. Ifølge Bendixen kunne man nemlig tage penge fra bruttonationalproduktet for både at finansiere hjælpen til nærområderne, samtidigt med at man ville spare på udviklingsbistanden. ”Ved du godt, hvad bruttonationalproduktet er?” spørger Asger Juhl. Og til det svarer Pernille Bendixen: ”Ja, men der er et eller andet i bruttonationalproduktet, der er for højt. Hvad det så er, det kan jeg simpelthen ikke huske. Som jeg siger til dig: Det er noget teknisk noget, som andre taler om.” Klippet er blevet spillet mere end 1 million gange, og skabte stor debat på de sociale medier om, hvor meget man egentlig skal vide som folkevalgt politiker. Lyt til klippet herunder.


3. Kristoffer Eriksen og Asger Juhl dræber kaninen Allan

Kanindrabet vakte ikke kun røre i andedammen herhjemme, men også internationalt, hvor mange medier i forvejen havde set sig sure på ’de barbariske danskere’ efter aflivningen af giraffen Marius. Kaninen Allan endte sine dage efter to slag i hovedet med en cykelpumpe, og så blev hovedet ellers skilt fra dens lille krop. På trods af folkets forfærdelse har Asger Juhl forsvaret drabet over for BT: ”Det er som om, at nogen folk ikke har erkendt, at dyr skal dræbes, før man kan spise dem. Men de kan ikke klare at blive konfronteret med drabet. De tror bare, kødet bliver tryllet frem i køledisken, og det giver ikke mening.” Og kaninen havnede da også på Asger Juhls middagsbord den aften. Lyt til klippet herunder, hvor Linse Kessler jagter Asger Juhl rundt om bordet for at forhindre drabet.  


4. Linse Kessler og Joan Ørting taler om René Fredensborgs penis

Og apropos Linse Kessler, så var det ikke første gang, at hun gæstede studiet på Vester Farimagsgade. Tilbage i 2013 gæstede hun nemlig kulturprogrammet AK24syv i selskab med Joan Ørting i tredje del af ”René smider tøjet”. Her stiller René Fredensborg sig nøgen op på et lille podie, hvor de to kvinder så ellers kan betragte ham og blandt andet tale om det væg-til-væg-tæppe som han har omkring sin penis. Lyt til klippet herunder. 


5. Nøgent maraton-interview med tisse-kunstneren Uwe Max Jensen

Det er heller ikke første gang at René Fredensborg bruger tid på nøgenhed i Radio24syv-regi. I programmet Syvkabalen havde han nemlig inviteret performance-kunstneren Uwe Max Jensen, som i øvrigt også er blevet kaldt tisse-kunstneren, i studiet. Det endte ud i et seks timers langt maraton-interview, der til sidst bevægede sig så langt ud, at Uwe Max Jensen valgte at smide klæderne og pille lidt ved sig selv. Han er en anelse tung at danse med, så René Fredensborg må blandt andet spørge: ”Kan du svare ærligt, eller kan du bare sidde og være nøgen?” Lyt til den sjette time herunder, hvor interviewet har bevæget sig ud på et vanvittigt skråplan. 


6. Asger Juhl truet med tæsk for at gå med kalot på Nørrebrogade

Reporterne valgte en sommerdag i 2014, at sende Asger Juhl ud i et lille socialt eksperiment. De ville nemlig se, om det virkelig kunne passe, at det var så svært at være jøde i Danmark. Asger Juhl skulle derfor, iført en kalot på hovedet, tage sig en gåtur ned ad Nørrebrogade i København, hvilket blev en mere traumatisk oplevelse end han havde regnet med. Det var nemlig en rystende Asger Juhl, der vendte tilbage til studiet, og som kunne fortælle, at han var blevet smidt ud af en kaffebar, hvor der ude på gaden stod ti truende gangster-typer, der tog kalotten fra ham. Men ikke nok med det, så endte de med at følge efter ham i bil. ”Jeg kunne jo ikke banke dem, så jeg havde jo ikke lyst til at gå hen til dem,” siger Asger Juhl, som til sidst måtte fortælle dem, at han var journalist for at komme ud af fedtefadet. Lyt til afsnittet af Reporterne, hvor Asger Juhl fortæller om turen med reportage-klip cirka 19 minutter inde i programmet.


7. DF’eren Martin Henriksen kommer i kraftig modvind efter udtalelser om vielsesringe

”Hvor går grænsen?” Det var det helt store spørgsmål som Asger Juhl stillede integrationsordføreren fra DF, Martin Henriksen. Flere tal bliver smidt efter Henriksen, som tøvende ikke vil give et konkret bud på, hvornår man skal konfiskere flygtninges værdigenstande. ”Hvis man render rundt med et armbandsur til 20-30.000, så mener jeg bestemt, at man kan konfiskere det,” siger Henriksen. ”Hvad hvis det koster 15.000?” spørger Asger Juhl. ”Ja, du får mig ikke til at sætte en konkret grænse, men det kunne man nok også godt konfiskere,” siger Henriksen. Lyt til interviewet herunder, som blev diskuteret heftigt på de sociale medier efterfølgende. 


8. Kirsten Birgit afgør EU-afstemningen om retsforbeholdet

Eller gjorde hun? En historisk debattle skulle finde sted mellem Margrete Auken og Kirsten Birgit. En debat om EU-retsforbeholdet. Skulle danskerne følge Kisser og stemme nej, eller lytte til Margrete Auken og stemme ja? Lytterne fik i hvert fald kun Kirsten Birgits side af sagen, for (måske) valgte den gode Kirsten Birgit at sabotere opkaldet til Auken, som aldrig kom til orde. Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man ser nærmere på den twitter-korrespondance, som der blev ført i minutterne under og efter indslaget. Lyt til indslaget omkring 28 minutter inde i programmet 


9. Mikael Berthelsen og Mads Brügger afholder MUS-samtale med Den Korte Radioavis

Og faktisk var det slet ikke en MUS. Kissers nyhedsredaktør Rasmus Bruun har nemlig skrevet et brev til hende, som han gerne vil læse op i de andres nærvær. Han kan ikke leve med hendes druk længere, og det er ødelæggende for alt, siger han. Hun bliver tilbudt et afvænningsforløb på 12 uger, og til sidst bryder han sammen i tårer. Kirsten Birgit vender øjne og udbryder med det samme: ”Nu tuder han også!” Bertelsen og Brügger siger, at nu må hun altså tage i mod det tilbud. ”Bare fordi man nyder en blommen i madeira, eller et glas Grand Marnier, eller kan lide at sige godmorgen til solen med et glas snaps, så er man pludselig alkoholiker eller hvad?” er hendes svar. Se om Kirsten Birgit bliver sendt på afvænning i klippet herunder. 


10. Kollaps i studiet: Kirsten Birgit døden nær

Den helt store udrykning måtte i gang, da Kisser kollapsede hen i mod slutningen af 1. Sæson af Den Korte Radioavis i juni 2015. ”Det føles pludselig som om, at der sidder en elefant på mit bryst,” siger hun cirka 19 minutter inde i programmet, mens hun er i gang med en kulturel oplæsning. Kort tid efter udbryder hun: ”Jeg har privat sygeforsikring!” og kollapser midt i studiet. En panikslagen Rasmus Bruun må ty til hjertemassage, mens han venter på ambulancen, der til sidst ankommer til studiet på Radio24syvs adresse. Mange var bekymrede for Kirsten i ugerne efter, og ville vide om hun ville vende tilbage igen. Derfor skrev Mikael Bertelsen et indlæg på journalisten.dk, hvor han proklamerede, at hun naturligvis ville vende tilbage til æteren igen. Lyt til kollapset cirka 19 minutter inde i udsendelsen. 


11. Kirsten Birgit hyldes på Rådhuspladsen

Et Facebook-event med flere tusinde interesserede og deltagere blev afholdt den 24. Juni i år. Kun for at hylde Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Frem for at holde sin tale til folket fra balkonen på Rådhuset, måtte hun hejses op i en kran – for balkonen var kun til danskere, der har lavet middelmådige sportspræstationer, som Kirsten Birgit udtrykker det. Hendes tale går særligt ud til ’hver anden’ dansker. Hvem er ’hver anden’? Helt håndgribeligt er det jo 50 procent, som hun siger, men Kirsten Birgit vil gå dybere til værks. Lyt til den fulde politiske tale i udsendelsen, hvor hun definerer ’hver anden’ herunder.