5 gode køkkenråd fra børn til forældre

5 gode køkkenråd fra børn til forældre


Forældre har altid tillagt det stor værdi at samle familien i køkkenet. Ungerne skal deltage i madlavningen, borddækningen og hvad der ellers er af gøremål.

Dog er det ikke altid lige sjovt for ungerne at deltage i denne daglige tradition. Mor og far kan nemlig virke lidt stressede og sure i køkkenet efter en lang arbejdsdag, hvilket godt kan gøre det til en træls opgave for ungerne at deltage i disse køkkenopgaver.

Netop af denne grund er børnene gået sammen om at udforme 5 gode råd til forældrene. 5 råd som forældrene skal tage til efterretning, således det er lidt sjovere at deltage i de daglige køkkenopgaver. Der er nemlig ingen grund til at tage frikadellelavning alt for seriøst. Det har IKEA indset, hvorfor det store møbelhus har taget initiativet til at give børn en stemme, således ’de gamle’ lærer at forstå, hvor utilfredse børn egentligt er med den nuværende magtfordeling.Det er ikke svært at få øje på, hvordan den unge mand tager tykt på forældrene.

Som den unge mand opfordrer til med de fem råd, er det på tide, at forældrene lader børn være børn.

Lad dem brænde sig på det varme vand.

Lad dem svine når frikadellefarsen skal mikses.

Lad være med at rette på dem hele tiden.

Lad dem lave fejl.

Vigtigst af alt. Lad børnene have det sjovt i køkkenet.Det er nemlig god garanti for, at du som forælder kan se frem til, at dine børn er langt mere engageret, hvis de rent faktisk får lov at slå sig løs.

Som forælder bør du derfor spørge dig selv. Lader jeg mine børn være børn i køkkenet?

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Vin