6 navne du skal se på Heartland Festival

6 navne du skal se på Heartland Festival

Det er en af de mindste festivaler i det danske sommerland, men til gengæld er kvaliteten en af de fineste – lige fra omgivelserne og maden til musikken.

The The


Der er hård konkurrence mellem festivalerne om at få booket de største navne. Derfor er det et scoop, at lille Heartland har formået at få enmandsbandet The The tilbage på scenen efter 17 år, hvor Matt Johnson har kæmpet med en lammende skriveblokering og ikke har spillet koncerter. The The slog igennem, et tiår før britpoppen, og han er stadig en af de væsentligste sangskrivere i 1980’erne og 1990’erne. Alene The The gør, at Heartland er et besøg værd i år.

Slowdive


Det er blevet en god forretning at blive gendannet. Hvad enten det er Abba, Aqua eller i indie-enden som her Slowdive, kan vi ikke få nok at nostalgiens velkendte toner. Slowdive er dog langt fra en slagen bokser, der blot tager et par runder mere for pengene. Sidste år udgav de en comeback-plade, der blot bar bandets navn, og den var klart en af årets bedste. I Heartlands flotte omgivelser kan deres melodiske og hypnotiserende pop/rock blive en stor oplevelse.

C.V. Jørgensen

 

Han behøver vel ingen nærmere introduktion. En af Danmarks aller største sangskrivere nogensinde har valgt at tage den helt store tour rundt i sommerlandet, og der er næppe den festival eller byfest, der ikke får fint besøg af legenden. Han har et bugnende katalog af hits at vælge fra, men man håbe, at der er flere overraskelse end blot et greatest hits-show. Men selv hvis det skulle være på rutinen, vil det formentlig være den store fællesskabsoplevelse på festivalen.

Benal

 

Blandt de mange ældre herrer og kvinder, der præger programmet, er det forfriskende, at der også er plads til nye navne. Og Benal er ikke bare et interessant navn i tiden, han er i øjeblikket fjæset på dansk raps frontlinje lige nu. Vi har længe manglet en intelligent rapper med mere på hjerte end damer, dollars og Faxe Kondi, og det får man til fulde her.

Grizzly Bear

 

Generelt har rock-musikken det svært på hitlisterne i disse år, og genren må se sig overhalet af især R&B og hiphop. Men indie-afdelingen af guitarrocken er stadig levende, og her finder man veteranerne Grizzly Bear, der efter sigende skulle være fremragende live. Det skal opleves.

Patti Smith


Også her imponerer Heartlands bookere, og man må undre sig over, at Roskilde har ladet Patti Smith smutte over Storebæltsbroen. Patti Smith spillede dog i 2010 på Roskilde Festival, og det giver god mening for hende at spille på denne mindre scene, hvor hendes klassiske hymner virkelig kan komme til sin ret. Hun er en af de få, der har formået at blive bedre med alderen, og man skal ikke kun regne med et nostalgi-trip, men en formfuldendt liveoplevelse fra en særdeles vital og vigtig kunstner.

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival og Musik