House of Pain

House of Pain og Clemens i Tivoli

90’er-hiphoppen hyldes i Tivoli

Amerikanske House of Pain kommer til Danmark igen, hvor de skal spille dobbeltkoncert med Clemens, der har samlet et stærkt hold af danske rappere.

Nostalgisk hiphop har det godt for tiden. Genren er blevet voksen, og derfor har flere festivaler, med Roskilde i spidsen, haft held med at booke navne fra dets storhedstid. Nu er turen kommet til gode gamle Tivoli, der læggere plæne til House of Pain, der spillede på Orange scene sidste år med stor succes.

Bandet havde sin storhedstid i starthalvfemserne, hvor de var en del af en sumpet, men stadig hårdtslående del af hiphoppen sammen med grupper som Cypress Hill. De fleste kender deres fest-hymne ’Jump Around’, men gruppen indeholder flere gode numre på trods af deres status som lidt one-hit-wonder

Som selskab får de Clemens, der er på turné i forsøget på at genskabe sig selv som en kunstner, men skal tage alvorlig. Han i år fejre 20 års jubilæum med sin klassiker ’Regnskabets time’. Med sig har han navne som Jokeren, Blæs Bukki og MC Einar, så der er perfekt mulighed for at genopleve både dansk og amerikansk hiphop fra 90’erne. 

Det hele starter kl. 22 på fredag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop