Hal Douglas er død

Hal Douglas er død

Legendarisk filmstemme er død

Alle kender den dybe røst fra trailerne til flere årtiers Hollywoodfilm. Men nu er der stille. Den 89-årige Hal Douglas har inspireret biografpublikummet for sidste gang.

Der er få stemmer, der både gør os trygge med sin genkendelighed og samtidig har evnen til at vække nysgerrighed gang på gang. Det kunne Hal Douglas, når han lagde stemme til kendte filmtrailere som ’Titanic’, ’Dødbringende Våben’ og ’Meet The Parents’. Og for mange generationer er han indbegrebet af en biograftur.

Nu er han i en alder af 89 død som følge af kræft i bugspytkirtlen, fortæller hans datter til New York Times. Se en kortfilm om Hal Douglas, hvor du også kan se og høre mange af hans indtalinger på film:

På trods af sit engagement i filmverdenen levede Hal Douglas aldrig i Hollywood. Han foretrak at lave sit arbejde fra studier i New York. Gennem sin karriere fastholdt han en forholdsvis udramatisk holdning til sig egen indsats.

”Jeg er ikke speciel på nogen måder. Det er et håndværk, du lærer, ligesom du lærer at lave et par gode sko. Og jeg ser kun mig selv som en god skomager,” sagde han til New York Times i 2009.

Han har ikke kun været bag kameraet. Til traileren for Jerry Seinfelds dokumentarfilm ’Comedian’ kan man opleve, hvordan han mislykket prøver at lægge sin sædvanlige action-drama-stemme i et mere let leje.

Filmen i sig selv var ikke særlig populær, men traileren er set mere end 850.000 gange på Youtube.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman