Det er dejligt med gæster til middag i weekenden, men der går jo tit alt for lang tid imellem, så man burde nok også lige ses til hverdag af og til, bare sådan helt hurtigt – maden på bordet, spis og … skrid. Det behøver ikke være så svært. Vi har fundet fire gode opskrifter med gode genveje og muligheder for hel eller delvis forberedelse dagen forinden.


MAROKKANSK KYLLING med citron og abrikos og krydret couscous

3 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 tommelfingerlang ingefær
Olivenolie
1 kg kyllingeoverlår
Salt
Peber
1 tsk. hel spidskommen
2 tsk. korianderfrø
2 kanelstænger
2 dl vand
1 øko-citron
100 g tørrede abrikoser
1 håndfuld frisk mynte

Pil løgene, og skær dem i tynde strimler. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Krydr kyllingelårene med salt og peber. Brun kødet godt på alle sider i en sjat olie, og tag det op igen. Steg så løgene ved middelvarme i ca. 8 minutter, til de begynder at brune.

Stød imens spidskommen og korianderfrø i en morter, og kom det sammen med kanelstængerne ned til løgene. Lad det stege med 1 minuts tid. Læg så kyllingelårene tilbage i gryden og hæld vand ved.

Skyl citronen, og skræl brede strimler af den med en kartoffelskræller. Tilsæt citronskrællerne sammen med abrikoserne. Sænk varmen, og lad retten simre under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt, og servér med et drys frisk mynte og couscous med mandler og rosiner.

COUSCOUS

2 kanelstænger
75 g mandler
1 spsk. olivenolie
3 dl vand
½ tsk. groft salt 7
5 g rosiner
300 g couscous
2 spsk. arganolie

Knus kanelstængerne med bagsiden af en stor kokkekniv. Hak mandlerne groft. Rist kanel og mandler i varm olivenolie i et par minutter, sænk så varmen og kom vand og salt i. Sluk for varmen, når vandet koger, og tilsæt rosiner og couscous. Læg låg på, og lad couscoussen trække i 5 minutter. Brug derefter en gaffel til af fluffe couscoussen op med og vend arganolie i.

Tip: Arganolie er olien fra kernerne fra argantræet, som især vokser i Marokko. Smagen er nøddeagtig og fyldig og giver couscoussen en lækker krydring. Arganolie kan købes i helsekostbutikker, men sørg for at købe arganolie beregnet til madlavning og ikke til kosmetisk brug!

Besøg gastro.dk og se resten af opskrifterne på nem og hurtig hverdagsmad.

LÆS OGSÅ Fem stærke steder at drikke en fadøl

FACEBOOK Bliv ven med Euroman