Agent 007 drikker igen Vodka Martini – ’shaken not stirred’

Agent 007 drikker igen Vodka Martini – ’shaken not stirred’

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at vi har hørt Mr. Bond bestille en velrystet Martini i baren.  I Spectre, som er navnet på den nye Bond-film, er det altså ikke hvilken som helst Vodka Martini, der mikses. James Bond er nemlig en herre med stil, hvorfor han selvfølgelig insisterer, at vodkaen hedder Belvedere. Belvedere er nemlig symbolet på elegance og kvalitet.

 


Belvedere er en af de fineste vodkaer, man kan forkæle sine smagsløg med. Årsagen hertil er selvfølgelig at finde i Mazovia-regionen i Polen, hvor den eksklusive Dankowski rug dyrkes. Netop denne eftertragtede kornsort sikrer en perfekt kombination af silkeblød konsistens og delikate rug-noter. En kombination som gør vodkaen til det perfekte grundlag for en klassisk vodka-cocktail som Martini, der selvfølgelig skal være ’shaken, not stirred’.

Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at Belvedere netop har vundet prisen som Vodka Producer of the Year 2015 i The International Spirits Challenge. I forlængelse heraf vandt Belvedere yderligere fire guldmedaljer.

Med andre ord er det ikke svært at sætte sig ind i James Bonds genfundne glæde ved en suveræn Belvedere Martini cocktail.

Det smager nemlig godt.

Får du gæster på besøg i weekenden, bør du næsten handle ind så du kan imponere dem med din egen hjemmelavede Belvedere 007 Martini.

Den er ikke svær at lave. Du skal blot bruge 60 ml Belvedere, 10 ml tør vermouth og så ellers garnere drinken med et twist af citron. At den skal være ’shaken, not stirred’ giver naturligvis sig selv. Foretrækker du i stedet den ’dirty’ udgave, tilsætter du 5 ml saltlage fra sicilianske grønne oliven  og garnerer med et oliven.

Som optakt til den nye Bond-film, Spectre, der har præmiere d. 30 oktober, er det i øvrigt muligt at nyde Belvedere Martinis i Magasin ved Kongens Nytorv i hele uge 44. Samtidig er det allerede muligt at få fingrene i en flaske Belvedere 007 Spectre Limited Edition i dag. Den forhandles både i velassorterede spiritusforhandlere og Magasin,

Hvorfor ikke benytte muligheden for at lege James Bond i København?

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Vin