Gramsespektrum har sluttet sig sammen med to tredjedele af Drengene fra Angora og skabt det nye sketchshow Aggressiv Amager. Vi har talt med Simon Bonde, der engang lavede stribevis af landeplager med Peder i Gramsespektrum for siden at gå bag kameraet og blive instruktør. Nu er han  tilbage i front for første gang i 15 år - og bare rolig – det er stadig rigtig sjovt.

Inden for superhelte-universet har man altid gjort det. Taget de bedste, stærkeste og sjoveste superhelte og puttet dem sammen i forskellige konstellationer som 'Lovens Vogtere' og 'De Fantastiske Fire'. Nu har vi i Danmark fået vores eget super-humor-team bestående af Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard fra Drengene fra Angora og Peder Thomas Pedersen og Simon Bonde fra det nu genforenede Gramsespektrum.

Mens Esben og Rune har været to af de mest markante figurer i dansk humor de seneste år, har Gramsespektrum ikke lavet noget sammen i 15 år. Hver for sig har Peder Thomas Pedersen blandt andet en succesrig musiker-karriere, mens Simon Bonde har været instruktør på serier som P.I.S. (Politiets Indsats Styrke) og 'Manden med de gyldne ører'.

Og nu har de måske sjoveste mænd fra 90’erne samlet kræfter i en fælles styrke med de sjoveste fra 00’erne. I sketchshowet 'Aggressiv Amager', der fra på lørdag kører på TV2 Zulu. Deres fælles projekt har været længe undervejs, fortæller Simon Bonde.

”Under en middag i en anden sammenhæng kom vi til at snakke om, at det kunne være sjovt at lave noget sammen. Sådanne aftaler går ofte i sig selv morgenen efter. Men det her holdt på en eller anden måde fast. På det tidspunkt i starten af 2012 var vi alle optaget af andre projekter, så vi aftalte, at januar 2013 går vi i gang. Vi aftalte ikke andet. Ikke, hvad det skulle være, eller hvad det skulle handle om.”

Aftalen holdt helt frem til den satte dato. De gik til tv-stationen og hørte, om de kunne være interesseret i et program med de fire herrer. Heller ikke på det tidspunkt kendte de indholdet.

”Vi sagde til dem: Vi kan ikke sige, hvad det er, men vi lover at gøre os umage. Og den købte de.”

I februar i år tog de fire til Gran Canaria med et blankt papir. Her indlogerede de sig langt ude på landet for ikke at blive forstyrret. Men det tog lang tid, inden der kom noget sjovt ud af det. Det skete først, da de fandt de dogmer, de skulle holde sig inden for.

”Vi besluttede, at vi ikke ville lave mockumentary-stilen (kendt fra cykelholdet Team Easy On og P.I.S., red.), for det havde vi alle sammen lavet. Musik blev også forbudt. Peder og jeg havde også gjort det, og vi kunne ikke længere stå som 40-årige og lave sjov med tidens hits.”

Resultatet blev et traditionelt sketchshow med figurer som Ungdoms-Preben, Gardinmanden og den mandlige prostituerede Jesper.

Mens de andre har været foran kameraet i flere sammenhænge, er det første gang i mange år, at Simon Bonde igen optræder på skærmen.

”Lige efter Gramsespektrum havde jeg ikke lyst til at være foran kameraet. Jeg var træt af det. Men i de seneste par år har jeg savnet det mere og mere, for der er noget umiddelbart ved det, som man ikke oplever som instruktør, hvor der er meget mere logistik. Jeg har dog været i tvivl, om jeg stadig havde det i  mig. Derfor er det her show også en slags test, som jeg har fået lov til at udføre i trygge rammer mellem mennesker, som jeg kender rigtig godt. Og det er gået nogenlunde, synes jeg selv.”

Aggressiv Amager har kvaliteten til at blive netop det, man håber på, når super-kræfter slår sig sammen. Simon vil da heller ikke afvise, at der kommer en sæson 2.

”Hvis vi kan blive enige med hinanden og tv-stationen, kan det godt være. Det er vi ret positive overfor. Det har været en sjov proces, og selv om det ikke altid er ensbetydende med et sjovt resultat, gør det i hvert fald, at man har lyst til at lave mere.”

Se udvalgte klip fra Aggressiv Amager her:

Køb dig glad


Telefonsex


Kanonkongen:


Alarm 112:


Aggressiv Amager kan ses første gang på lørdag 14. september kl. 23.00 og siden de efterfølgende lørdage kl. 21.00.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman