Den amerikanske rapstjerne og modeikon, A$AP Rocky, har siden begyndelsen af juli siddet fængslet i isolation i den svenske hovedstad, Stockholm. Arresteringen af A$AP Rocky er en konsekvens af et slagsmål, han var involveret i, hvor to unge svenske mænd angiveligt forfulgte rapperen og hans entourage i flere minutter, hvorefter den ene af de to svenske mænd slog A$AP Rockys livvagt. Det fik A$AP Rocky til at gribe ind og kaste svenskeren flere meter hen ad asfalten, hvorefter rapperen og flere andre begyndte at tildele ham slag og spark, mens han lå ned.

Sidenhen har der været påstande fra amerikanske tabloidaviser samt flere ukendte kilder, der angiveligt er tæt på A$AP Rocky, om, at han er fængslet under decideret inhumane forhold. Ikke alene spjælder han et sted, hvor der stinker af menneskelort, og nabocellerne er proppet med psykisk syge mennesker, der skriger og skråler, men de svenske myndigheder skulle tilsyneladende også have nægtet ham adgang til en seng og en dyne, ligesom de serverer ham mad, der er direkte uspiselig. 

Eller det er i hvert fald, hvad det amerikanske tabloidmedie TMZ rapporterede fra en kilde tæt på A$AP Rocky. Nogle har A$AP Rockys manager under mistanke for at være kilden til de mange rygter, blandt andet fordi, at han selv har været ude og nævne nogle af de samme påstande. Herunder skulle A$AP Rocky bo ved siden af en fange, der kaster med sin egen afføring, ligesom han skulle være bag tremmer i et fængsel, der er 'beskidt og fyldt med sygdom'. 

Rapperen er holdt i varetægt i Konobergs fængsel, hvor både fængselsinspektøren og lokale politikere benægter enhver form for påstand om, at nogle fanger lever under inhumane forhold. 

Alligevel er den amerikanske regering nu gået ind i sagen. En talsmand fra det amerikanske udenrigsministerium har udtalt, at de holder nøje øje med fængslingen af A$AP Rocky. Derudover er Robert O'Brien, der på vegne af den amerikanske regering tager sig af gidseltagnings anligggender, yderst opmærksom på hele sagen om rapperen. Derudover er udenrigsminister Mike Pompeo også gjort opmærksom på situationen.

"Der er bestemt nogle elementer af anholdensen og fængslingen der bekymrer os," fortalte talsmanden. "Vi forventer, at alle lande, herunder Sverige, behandler amerikanske statsborgere retfærdigt og med respekt. Vi håber på at se A$AP Rocky og hans kolleger tilbage på turné og genforenet med venner og familie snarest muligt."