Hver dag en ny historie om seksuelle krænkelser og overgreb.

Nu fortæller fire kvinder, at Def Jam-medstifteren Russel Simmons skulle have voldtaget dem.

Tre af kvinderne fortæller deres historier om overgrebene hos det navnkundige pladeselskab - der lancerede nogle af rapscenens vigtigste navne – i New York Times.

I 1995 oplevede Drew Dixon, der var ansat hos Dej Jam, hvor hun blandt andet var ansvarlig for produktionen af en single og et album af Method Man, at medejer Russel Simmons ved flere lejligheder viste hende sit erigerede lem på arbejdet. En dag voldtog han hende i sin lejlighed på Manhattan, hvorefter Dixon sagde sit job op.

Tilbage i 1988 oplevede musikjournalist Toni Sallie også at blive voldtaget i Simmons’ lejlighed.

”Han skubbede mig ned på sengen og kastede sig over mig, han angreb mig. Vi kæmpede. Jeg sagde nej,” fortæller Sallie.

En aften i begyndelsen af 1991 eller slutningen af 1990 var Tina Baker, en backingsanger for blandt andre Madonna og Bruce Springsteen, som havde udgivet en enkelt plade i eget navn, og som Simmons havde i sit management, også hjemme hos Simmons en sen aften og endte i en lignende situation.

”Jeg gjorde ikke noget. Jeg lukkede mine øjne og ventede på, at det var overstået,” siger hun.

De tre kvinder fortæller N.Y. Times, at de har følt sig ansporet af Harvey Weinstein-sagen til at stå frem.

Til L.A. Times fortæller Sherri Hines, der var medlem af den kvindelige hiphopgruppe Mercedes Ladies, at Simmons tvang sig til sex med hende på sit kontor i 1983, inden han stiftede Def Jam. Hines var selv 17-18 år gammel på tidspunktet.

”Jeg forlod hans kontor grædende.”

Simmons (nr. 2 fra venstre) i selskab med rapperne P. Diddy, Jay-Z og Foxy Brown til et modeshow i 2005

Russel Simmons er anerkendt som en af hiphoppens centrale entreprenører. Han stiftede Def Jam sammen med partneren Rick Rubin i 1984, og pladeselskabet var med til at definere New Yorks rå lyd med grupper og artister som Beastie Boys, LL Cool J, Run DMC og Public Enemy.

Rubin forlod selskabet i 1988, og Simmons solgte sin andel for 100 millioner dollars til Universal i 1999. Simmons har ud over sit virke både stiftet tøjfirmaet Phat Farm, produceret film og stiftet yoga-livsstils-brandet Tantris. Han anslås at være god for over 300 millioner dollars i dag.

I november i år blev Simmons anklaget for seksuelle overgreb af modellen Keri Claussen Kalighi og skuespiller og manuskriptforfatter Jerry Lumet.
Derefter trådte Simmons tilbage fra ledelsen i sine firmaer.

Om de nye anklager udtaler Simmons i dag i USA Today: ”Jeg tager på det kraftigste afstand fra alle disse beskyldninger.”

LÆS OGSÅ: MeToo rammer restaurationsbranchen: Hip restaurant berygtet for 'voldtægtsrum'.